Posušju 575.000 KM od Vlade FBiH za tri projekta

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine je na sjednici u ponedjeljak donijela Odluku o raspodjeli sredstava utvrđenih Proračunom FBiH za 2022. Federalnom ministarstvu financija s ekonomskih kodova tekućih i kapitalnih transfera drugim razinama vlasti i fondovima – županije i općine.

Općina Posušje pripremila je svu potrebnu dokumentaciju te na ovaj javni poziv prijavila projekte “Unaprjeđenje komunalne infrastrukture nabavkom vodovodnog materijala za vodospremu Tribistovo” koji je ocijenjen uspješan i za koji je dodijeljeno 220.000,00 KM te projekt “Unaprjeđenje lokalne infrastrukture nabavkom i ugradnjom reflektorske rasvjete oko stadiona Mokri Dolac” za koji su odobrena sredstva u iznosu od 230.000,00 KM.

Sredstva u iznosu od 125.000,00 KM bit će iskorištena za dodatna ulaganja u cestovnu infrastrukturu.

Ova sredstva će svakako omogućiti da se vodovod Tribistovo-Rakitno, čija je izgradnja u tijeku, vrlo brzo privede kraju, a za rasvjetu na stadionu u pripremi je raspisivanje javne nabavke za stupove nakon što je okončan natječaj za izvođenje radova za temelje, priopćeno je iz Općine Posušje.

(www.jabuka.tv)

23 komentara

 • Posušje je za naš Široki Pariz što se tiče infrastrukture,cistoce i urbanizma.Cestitam ljudima koji vode taj grad za razliku od naših mazluna.Točka.

 • Hvala Bogu na bivsem načelniku Bagi-Bući na završenim projektima, sto je od Posusja napravio cudo, vratio ponos i nadu svakome Posusaku.
  Najvise mu hvala na Festivalu klapske pisme, Posuskom litu, Stećcima, Mostu na Ricini, najljepsim kružnim tokovima, kućnim brojevima po selima, besplatnom prijevozu ucenika , vracanju Gruntovnice u Posusje, uredenju carsije i nogostupa, uređenje zgrade Općine I parka ispred stare skole, Parka Branitelja, Spomenika grupi “Feniks” sto bi se malo tko od politicara usudio….
  Kao osnivaču Festivala klapa, svi relevantni mu ovih dana ponovno odaju duzno poštovanje, pa tako slusam kako svi clanovi gostujucih Klapa , žiri, uglednici iz Hrvatske , na druženjima poslije pitaju za njega i oduševljeni su tim čovjekom i njegovom vizijom i sto im je pokazao i nagovorio da dođu u Posusje prvi put i tako ih doveo zauvik.

  Kako reče moja prijateljica iz Opcine ” znas sta, svakome cast al nikad vise takvog Nacelnika i vizije i borbe za naše Posusje, to Ti vecina zaposlenika kaze”✍️

  Politika je kurva uvik bila, fališ Bago i u Opcini i Narodu Posusja i šire, ali ni da ocemo ne mozemo Te zaboraviti jer djela koja si ostavio žive vjecno u Posusju i podsjecaju dok zivimimo tu i gledamo i podsjećaju. 👏
  Živio nam Ti u zdravlju i radosti na čast i ponos roda svoga i nas Posusaka i tu i van Posusja i poglavito nas “Bušića” 💪💪🖐

  • Fali fali bome svom Narodu, ritko cestit covik, obraz mu niste mogli uzeti.
   Ološ se ne pika , prodavači ćaćina groba su kratkorocni jer Narod sve vidi i pamti 💬

  • Bome na kući mu se, obitelji, autu, i ostalim ne vidi, ne priča se ni o stanovima… ali zato Marija, Stipe, Ante, Lebo pravo finacijski poletili… O ostalim jačim neću ni govorit…

 • Buco je ušao u legendu Posusja kao Nacelnik, potpisujemo nas puno intelektualaca koji smo tu i u ZG i volimo svoje misto.
  A krkani i njihove sluge nisu opcija za budućnost Posusja.

 • Bago zaslužuje svaki hvalospjev.
  Bivši Načelnik i tako HDZ svoje ljude sa stavom i obrazom inače miče jer triba poslušnike.
  Neko je glasa za HDZ , ja nisam, ali za Bagu uvik!!!!

 • neznate vi kako je Bago nezakonito trošio novac samo što je mudro šutio izaći će sve na vidjelo niko nije pogodovao pojedincima kao on pogledajte samo tri kružna toka bespotrebna

 • Čuj pogodovao i NEPOTREBNI kruzni tokovi, komentara zlobnog krkana nepismenog.
  Za primjer svima u BiH i RH , dapače Posuski kruzni tokovi prezentiraju se kao primjer prometnih rješenja i na Prometnom faksu i Ministarstvu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.