Posušje: Uspješno proveden drugi dio ekološke akcije “JER TE SE TIČE”

Danas (17.9. 2013.) čistili su se pojasi ceste od centra grada do kružnog toka prema Mostaru i pojas ceste ispod bivšeg tržnog centra (Kobako), do diskoteke Gaudeamus.

Ukupno je prikupljeno više od 120 (od 120litara) vreća raznoga otpada i smeća. Ekipe koje su čistile krenule su iz dva smjera, a akcija koja je počela jutros u 10h trajala je 5 sati.

->> Pogledajte kako je prošao prvi dio akcije

Sudjelovali su: Udruga Apollo, Udruga Primus, Tkd klub Poskok Posušje, te Torcida Posušje.
Iako nije bio velik odaziv na akciju čišćenja općine Posušje i okolice, 12 cura i momaka koji su sudjelovali nisu prestali čistiti ni kada je kiša počela, te su namjeravane dionice počistili. Hvala im!

Akciju je medijski popratio Radio Plus, u čiji se eter uživo javio Mate Lončar – predsjednik Vijeća mladih općine Posušje i ukratko rekao par riječi o akciji,te naglasio iznenađenost količinom otpada u centru grada i apelirao na sugrađanje da ne bacaju otpad gdje god im to padne na pamet.Lončar je poručio u ime svih sudionika:”Ne unistavajte grad u kojem zelimo zivjeti i kojeg volimo”!Hvala svim medijima koji prate nasu akciju.
Također smo dopise i podršku dobili iz drugih gradova, prvenstveno preko ogranaka Vijeća mladih uključujući Mostar, Livno, Sarajevo, Široki Brijeg itd., – hvala im!

posusje-akcija-01 posusje-akcija-2 posusje-akcija-3 posusje-akcija-4 posusje-akcija-6

Radnu ekipu i radnu akciju čišćenja nagradio je i svesrdno podržao gosp.Ivan Petric (Iko Bagušić), koji je ekipu počastio ručkom. Hvala mu najljepša!
Također je ekipu htio počastiti ručkom i gospodin Darko Koštro – mu hvala.Ponovo hvala gosp:Frani Lebi,direktori JP Vodovod Posušje,koji je i danas bio uz nas,te osigurao vreće i rukavice za sudionike.
Mnogi ljudi su se javili i javljaju se i dalje, a koji žele podržati ekološku akciju “Jer te se tiče!” bilo financijskim ili drugim sredstvima – hvala im!

Hvala mnogima i na moralnoj podršci!
Hvala Vam od srca!

A malena brojka sudionika više govori o mentalnom društvenom stanju, nego li o nemogućnosti dolaska! Hvala i na empiriskom fenomenu realnoga konkretuma epohe životne egzistencije!Noo,mi nastavljamo dalje.

Lijep pozdrav!

Vijeće mladih općine Posušje

(www.jabuka.tv)

->> Više vijesti iz Posušja pogledajte ovdje


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.