Posušje: U akciji pojačane kontrole prometa evidentirana 22 prometna prekršaja

U četvrtak 2. srpnja, u vremenu od 15:.do 21.00 sat, na području općine Posušje provedena je županijska akcija pojačane kontrole prometa.

U akciji su sudjelovale tri policijske ophodnje PU Posušje i Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a ŽZH, koje su kontrolirale promet u skladu s planom akcije.

Tijekom akcije kontrolirano je 57 vozača i vozila, a evidentirana su ukupno 22 prometna prekršaja.

Iz prometa je isključeno osam neregistriranih motornih vozila; također, iz prometa su isključena i četiri vozača koja su upravljala motornim vozilima bez položenog vozačkog ispita.

Evidentirani su slijedeći prometni prekršaji: osam prekršaja počinjeno je upravljanjem neregistriranim motornim vozilom, četiri prekršaja počinjena su upravljanjem motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, tri prekršaja počinjena su nevezanjem sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj počinjen je prekoračenjem dopuštene brzine itd.

Protiv jedne maloljetne osobe, koja je upravljala motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje tj. bez položenog vozačkog ispita, PU Posušje podnijet će zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka na Općinskom sudu u Širokom Brijegu.

Svi ostali počinitelji prekršaja su punoljetni i iste ćemo sankcionirati putem prekršajnih naloga, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

  • Zalosno je da kad se desi teska tragedija uvede pojacana kontrola , kontrolirati treba 365 dana 24 sata , a ne jedan cetvrtak i zbogom do sljedeceg jada …. Boze blagoslovi sve nesavjesne vozace ,…

  • Pogledajte te policajce kakvi su arogantni ,nekulturni krezavi,umazani od bureka,Savo iz Drinovaca skaka po kurvetinama uŠirokom što mu je bivši policajac a sada okorjeli krimos Toni Begić namišta,pa ovaj naš Ivo policajac iz Širokog šverca nešto.

    Triba suspendirati tu staru bagru..i dovest pismene i mlade..

  • Kako vas samo nije sramota kaznjavati za nevezanje pojaseva.Jos nikada nisam vidio policiju da se uredno sveze u vozilima.Stara latinska poslovica je MEDICE CURA TE IPSUM
    Tako i vi policijo prvo pokazite primjerom jer zakon je isti i za vas i za nas

  • kakva kontrola i bakraci.Policijajci su obicno najboljijarani s ovima sto ubijaju po cestama,s b njima se druze sve za taj bijedni novac prokleti

Komentiraj: