Posušje torpediralo Branitelja uz četiri gola Dominika Begića

Nogometaši Klisa iskoristili su situaciju što je Sloga iz Uskoplja bila slobodna u sklopu 3. Kola Druge lige FBiH – Skupina Jug, te su nakon pobjede protiv Stoca sami na vrhu prvenstvenog poretka s maksimalnih devet osvojenih bodova.

Stolac je na gostovanju u Buturović polju držao nulu sve do 51. minute kada Bitavija dovodi domaćine u vodstvo. Prednost je četiri minute nakon toga udvostručio Vila, a za konačnih 3:0 u 88. minuti iz kaznenog udarca pogodio Zahirović.

Prava golijada viđena je na Mokrom Docu gdje se Posušje iznenađujuće lako obračunalo s Braniteljom, a u pobjedi 5:2 briljirao je četverostruki strijelac Dominik Begić, nedavno proglašen za najboljeg igrača Lige Hercegovine u malom nogometu. Posušje i Cim su inače na diobi drugog i trećeg mjesta sa po sedam bodova budući je i Cim bio uspješan trijumfiravši protiv Neuma s minimalnih 2:1.

Tomislav je stigao do boda na gostovanju kod susjeda iz Rame odigravši 1:1, dok su Gruđani ugrabili cijeli plijen kod Kamešnice pobijedivši s minimalnih 1:0.

Domaću pobjedu od 1:0 zabilježila je Sloga iz Ljubuškog u dvoboju s Troglavom 1918 što je možda i malo iznenađenje, dok je Turbina u Jablanici svladala Brotnjo sa 2:0.

Rezultati 3. Kola:

Kamešnica – Grude 0:1, Rama – Tomislav 1:1, Klis – Stolac 3:0, Posušje – Branitelj 5:2, Turbina – Brotnjo 2:0, Sloga (Lj) – Troglav 1918 1:0, Cim – Neum 2:1. Slobodna je bila Sloga iz Uskoplja.

Poredak:

Klis 9, Posušje i Cim 7, Sloga (U) (-1) 6, Tomislav, Rama, Neum i Grude 4, Turbina (-1), Kamešnica (-1), Troglav 1918, Sloga (Lj) i Branitelj 3, Brotnjo i Stolac 0 bodova.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: