Posušje se oprostilo od Zdravka Bešlića – Bokića

Posušje se u nedjelju oprostilo od Zdravka Bešlića – Bokića, zastupnika u Skupštini ŽZH i Domu naroda Parlamenta FBiH iz reda Hrvata koji je preminuo u subotu.

Komemoraciji su, uz majku Nediljku, suprugu Branku, sina Ivana, kćeri Valentinu, Ivu i Mariju i ostale članove obitelji, prisustvovali i visoki vojni i svjetovni dužnosnici, političari, brojni prijatelji, piše Posušje-net.

Posljednji pozdrav i riječi utjehe obitelji na ovoj komemoraciji uputili su Zdravkovi najbliži suradnici Zdenko Klepić, ispred Vojne policije HVO-a, Helena Lončar ispred Općinskog Odbora HDZ Posušje, Predrag Kožul – Bake ispred Županijskog Odbora HDZ BiH, Tomislav Martinović, predsjedavajući Doma Naroda Parlamenta FBiH i Dragan Čović, predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i Hrvatske demokratske zajednice BiH.

Nije mi bio samo suborac, on je meni bio osobno veliki prijatelj, počevši od prvih dana kada smo osnivali Vojnu policiju i Hrvatsko vijeće obrane…On i vojna policija iz Posušja s toliko prijateljstva i ljubavi pristupala je svima nama koji smo bili s tih prostora izvan Hercegovine sto nam je u tim trenucima nemjerljivo značilo. Znati da nismo sami, kako su prijatelji iz Hercegovine, iz Posušja uz nas…. Zdravko nije samo slao vojsku, već je vojsku predvodio na terenu… Zbog njegova načina rada je bio iznimno cijenjen. Kao sto je Petar bio stijena, tako je i nama Zdravko bio stijena te smo dužni čuvati se i boriti se za njegove i naše ideale, za hrvatsku grudu, dom i obitelj, za jednakopravnost hrvatskog naroda na ovim prostorima, rekao je Klepić.

S ovoga svijeta Zdravko Bešlić otišao je kao zastupnik u Skupštini Županije Zapadnohercegovačke i kao poslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH. Od njega se stoga oprostio i Tomislav Martinović, predsjedavajući Doma naroda Parlamenta FBiH. Istaknuo je kako se Bokić uvijek neumorno zalagao za Posušje i Županiju Zapadnohercegovačku, kako je isticao sve nepravde koje su zadesile ove naše krajeve i kako je nudio konkretna rješenja za ispravljanje tih nepravdi. Martinović se prisjetio Bokića kao realnog i staloženog, ali srčanog i temperamentnog borca za prava svog hrvatskog naroda.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH Dragan Čović obratio se na kraju programa komemoracije i zaključio:

Mnogo je toga što bi se moglo kazati o našem Zdravku. Izdvojiti ću čovjekoljublje, domoljublje i bogoljublje. Čovjek koji je istinski živio svoj politički život, predano bez radnog vremena, uvijek dostupan za svakoga… Sa Zdravkom se moglo razgovarati o svemu… Istinski i pravi HDZ-ovac, Posušanin, Hrvat i Hercegovac. Zdravko je bio čovjek koji je kroz svoje političko djelovanje nastojao očuvati prave i istinske vrijednosti. Pamtit ćemo ga kao velikog borca, vječitog optimistu. Možemo s ponosom kazati da smo poznavali istinskog domoljuba, časnog čovjeka koji u najtežim trenucima za svoj narod nije posustajao, čovjeka koji je ostavio neizbrisiva trag u mnogim životima. Jasno i odlučno je govorio u ime onih slabijih, nikada za sebe… Nama koji ostajemo neka njegov optimizam, borba i nesebično davanje budu poticaj da nastavimo sa jednakom predanošću djelovati i raditi časno za svakog našeg čovjeka.

Na groblju Marića križ u 18 sati obavljen je pokop, a ogromno mnoštvo rodbine, kumova, prijatelja, kolega i poznanika oprostilo se od Zdravka Bešlića – Bokića.

Preminuo Zdravko Bešlić – Bokić

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.