Posušje: Policija na Uskrs provela akciju ”Alkotest” – Jabuka.tv

Posušje: Policija na Uskrs provela akciju ”Alkotest”

U noći sa subote na nedjelju, u vremenu od 23.30 do 4.00 sata, policijski službenici PU Posušje i Postrojbe za sigurnost cestovnog prometa MUP-a proveli su na području Posušja akciju pojačane kontrole prometa kodnoga imena ”Alkotest”.

Cilj akcije je bio otkrivanje i sankcioniranje najtežih prometnih prekršaja, prvenstveno prekršaja počinjenih upravljanjem motornim vozilom pod utjecajem alkohola te upravljanje neregistriranim motornim vozilima.

Tijekom akcije, u kojoj su sudjelovale tri policijske ophodnje, kontrolirano je 58 vozača i vozila, a evidentirano je ukupno 57 prekršaja.

Izvršenim alkotestiranjima kod 29 vozača izmjerena je nedopuštena koncentracija alkohola u dahu, uz to, jedan od alkoholiziranih vozača upravljao je motornim vozilom i bez položenog vozačkog ispita, a dva alkoholizirana vozača upravljala su neregistriranim motornim vozilima.

Svi alkoholizirani vozači isključeni su iz prometa i na licu mjesta su im izdani prekršajni nalozi.

Uz navedene prekršaje 18 prekršaja je počinjeno nepropisnim parkiranjem, tri prekršaja su počinjena upravljanjem motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, priopćeno je iz Uprave policije MUP-a ŽZH.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.