Posušje podržalo Čovićevu kandidaturu i borbu za legitimno predstavljanje

Predsjednik HDZ-a BiH i hrvatski član Predjedništva BiH dr. Dragan Čović razgovarao je jučer s načelnikom općine Posušje Brankom Bagom i njegovim suradnicima, o temama lokalnog karaktera.

Infrastruktura, gospodarstvo, kultura, ali i razvoj turističkih potencijala, samo su neke od tema o kojima je razgovarano.

Načelnik Bago osvrnuo se na projekte koje su od iznimne važnosti za ovu lokalnu sredinu, te napomenuo, kako je za realizaciju i konačno završenje nekih potrebna pomoć i većih razina vlasti.

Kultura je važan segment društva, pa je i na sastanku razgovarano o jačanju manifestacije „Posuško lito“ koja se iz godine u godinu razvija i sada je već došla na jednu zavidnu razinu, jer se tijekom ljeta u Posušju odvija preko 40-tak raznih događaja iz kulture, obrazovanja, zabave i sporta.

Razgovarano je i o turističkom potencijalu ovog mjesta te neophodnim radnjama koje bi uvelike poboljšale njegovu vidljivost i promociju u turističkom smislu.

Posebno je spomenut Park prirode Blidinje, asfaltiranjem puta prema Blidinju omogućen je brži i bolji dolazak posjetiteljima, kako lokalnim tako i onima iz Dalmacije. Na samome lokalitetu potrebno je još puno uraditi, prije svega na izgradnji planinarskih i pješačkih ruta, važno je da su projekti pokrenuti.

Predsjednik Čović je kazao kako je cilj posjete bio upoznati se sa stanjem u Posušju te dodao kako će s obzirom na izbornu godinu, u narednim mjesecima svakako biti i više prilika za susrete. Izrazio je zadovoljstvo realiziranim projektima i napomenuo da uvijek može bolje te da podrška viših razina vlasti ne smije izostati.

Na sastanku je bilo govora i o političkoj situaciji u općini, gdje je poseban naglasak stavljen na pripreme za Opće izbore, predstavljen je program i plan izbornih aktivnosti koje se već provode na terenu te je naglašeno je kao kako su građani općine Posušje prepoznali rad i zalaganje dužnosnika Hrvatske demokratske zajednice i HNS koji svojim zalaganjm nastoje osigurati potpunu uspostavu jednakopravnosti hrvatskog naroda u BiH.

Načelnik Bago naglasio je punu potporu kandidaturi dr. Dragana Čovića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH i izboru legitimnih predstavnika tri konstitutivna naroda na svim administrativnim razinama vlasti u BiH.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

 • Nije ga Posusje kao opcina podrzalo, nego nacelnik i njemu bliski ljudi. Sta je napravio za Hrvate ovih zadnjih godina koliko je bio na vlasti?! ZNAMO STA JE NAPRAVIO SEBI!!!!

  24
 • eh neki dan sam bio duboko uvjeren a sad moram malo pridrzat zastavu. Slikaj pa da je spuscam. Aj jos malo izdrzi, brzo ce izbori, juni pola prosa, juli august oktobar samo sto nije, pa si miran kobogda do penzije… a onda mogu i u prdekanu lol, a mozda i necu, nece valjda poslije mene neko doci pa pametovat o gospodarskom kriminalu.

  5
  1
 • Ljudima u Posusju kruha i igara ,sve ostalo je manje vazno.Posusko lito ma kome???? Otvori koje radno misto ,ne mislim u opcini,zupaniji ili skoli tamo je i previse uhljeba.

  3
  1
 • jeste podrzalo a ljudi odose u njemacku i dalje pogotovo posusje. briga njih za tvoje lito nema lita bez para i kore kruha lituj tko ti brani. pusti kulturu dica nemaju pojedina sta jest a vi o igrama. hoce podrzace kako da nece

  3
  1
 • Moj Jozo Marin, mora se bit gladno, kad se ne drzi nista zivo!!! Nema ni jedne krave, ni ovce, a njive zarasle. Imam pajdu u Posusju, drzi krmad, krave, kokosi, sadi radi! Nema gladi!!! A onolike zgrade ste napravili!! Nemojte kukat!!

  1
  1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.