Posušje napravilo prvi korak ka izgradnji pročistača pitke vode

Ravnatelj JP Vodovod d.o.o. Frano Lebo i direktor tvrtke Higracon d.o.o. Sarajevo Armin Hadžialić potpisali su ugovor naziva ”Nabava usluga za izradu glavnog projekta postrojenja za obradu pitke vode Posušje (Senjakovine)”.

Predviđeno vrijeme izrade dokumentacije u okviru navedenog glavnog projekta je godina dana, a u tu svrhu bit će izdvojeno približno 200.000 KM.

Ovime je napravljen značajan korak u realizaciji strateškog projekta za općinu Posušje – izgradnji pročistača pitke vode u javnom vodoopskrbnom sustavu.

Izgradnjom postrojenja primarno se trebaju zadovoljiti dugoročne potrebe lokalnog stanovništva, no benefite će imati i susjedne općine poput Imotskog gdje je u sjevernim dijelovima općine, zbog problematične konfiguracije terena, jedino ekonomski prihvatljivo rješenje distribucija vode iz Tribistova. Također, ovime će se otvoriti mogućnost napajanja pitkom vodom i dijelova Širokoga Brijega i Gruda.

Pročistač bit će smješten na lokalitetu Senjakovine, na obronku Radovnja, a projekt njegove izgradnje Općina Posušje i JP Vodovod Posušje d.o.o. provode u partnerstvu s Hrvatskim vodama, priopćeno je iz Općine Posušje.

Foto: Općina Posušje

(www.jabuka.tv)

6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.