Posušje: Dvojcu koji je uzgojio preko 2000 stabljika marihuane potvrđena optužnica

Općinski sud u Širokom Brijegu potvrdio je optužnicu protiv I.M. (46) i V.M. (44), zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i ugrožavanje sigurnosti, a V.M i kazneno djelo nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari.

Sud je odbio prijedlog za produljenje pritvora smatrajući da optuženi neće ponoviti kaznena djela, niti utjecati na svjedoke, te je odlučio pustiti ih da se brane sa slobode. Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu uložilo je žalbu na ovakvu odluku suda, tražeći da se pritvor optuženicima produlji, izjavio je za portal Jabuka.tv viši stručni suradnik i službenik za odnose s javnosti Županijskog tužiteljstva ŽZH u Širokom Brijegu Josip Aničić.

Optužnicom Županijskog tužiteljstva, optuženi se terete da su u mjestu Vir, općina Posušje, od ožujka do lipnja 2018. godine zajedno uzgojili ukupno 2.246 stabljika indijske konoplje. Stabljike su bili posijane na više lokacija, te su uzgojem narasle od 5 cm do 130 cm. Dana 26.6.2018. godine prilikom zalijevanja stabljika u nasadu je lišen slobode Ivan Markić. Prilikom pretresa obiteljskih kuća pronađena je opojna droga marihuana u više papirnih i PVC vrećica, kao i mašinice za mrvljenje.

Dana 28.6.2018. godine, došli su u jedan ugostiteljski objekt, gdje su ugledali jednog policijskog službenika i počeli ga vrijeđati i prijetiti mu. Nakon toga i vlasniku ugostiteljskog objekta, kao i članovima njegove obitelji koji su se tu nalazili, a sve zato što su bili revoltirani time što su otkriveni.

U obiteljskoj kuće V.M. pronađen je spremnik za streljivo automatske puške u kojem se nalazilo 29 komada streljiva, te mu je isti oduzet.

(www.jabuka.tv)