Posušje dobiva peti kružni tok

Načelnik općine Posušje Branko Bago održao je u četvrtak sastanak s direktorom Javnog poduzeća Ceste Federacije BiH Ljubom Pravdićem.

Uz njih dvojicu, na sastanku su bili ravnatelj JU Ceste ŽZH Vinko Romić te izvršni direktor za ekonomske i pravne poslove JP Ceste FBiH Bekir Isaković.

Sastanak je održan s ciljem predstavljanja prometnih potreba Posušja kako bi se uvrstili u plan radova ovog poduzeća.

Načelnik Bago na početku je zahvalio na dosadašnjoj uspješnoj i kvalitetnoj suradnji s JP Ceste FBiH, osobito na novim investicijama na području općine Posušje, prvenstveno skorašnjoj izgradnji novog kružnog toka na raskrižju prema Čitluku i Vinjanima.

Načelnik Bago kazao je kako je ovo vrlo opravdano ulaganje, s obzirom da se radi o križanju s velikim brojem automobila na kojemu se često događaju prometne nesreće. Izgradnjom spomenutoga, ova općina brojit će pet kružnih tokova te se uz već izgrađene zaobilaznice i pet magistralnih pravaca na području Posušja može pohvaliti izvrsno riješenom prometnom infrastrukturom kojom je osigurana nesmetana cirkulacija tranzita, lokalni promet bez zastoja te visok stupanj sigurnosti.

Bago je prilikom današnjeg sastanka ukazao na potrebu za presvlačenjem pojedinih magistralnih puteva, prvenstveno na posuškoj južnoj zaobilaznici, potom na onoj od Grudaprema  Posušju, ali i na cesti od Vranića prema Tomislavgradu na kojoj se na području Rastovače prema gradu javljaju problemi s odvodnjom za vrijeme većih kiša.

Indeks razvijenosti u ŽZH: Široki Brijeg prvi, Ljubuški posljednji

Direktor Pravdić uputio je pohvalu Općini Posušje na promptnom rješavanju imovinsko-pravnih odnosa prilikom dosadašnje suradnje, čime su ispunjeni uvjeti za početak izgradnje novog kružnog toka na Ričini te treće trake i nogostupa na Vraniću.

Kazao je kako je u planu presvlačenje jednog dijela magistralne ceste od Posušja prema Rakitnu, a svakako razmišljaju o presvlačenju južne zaobilaznice na kojoj nije bilo značajnijih ulaganja od kraja devedesetih.

Ravnatelj Romić posebno se osvrnuo na načelnikove apele za presvlačenjem ceste od Grudama prema Posušju kazavši da je za početak nužno spojiti barem onaj dio od dvjestotinjak metara koji je ovogodišnjim radovima na toj cesti ostao neodrađen, a nalazi se na lokalitetu Privija. Direktor Pravdić kazao je kako će se svakako pobrinuti da se i taj dio presvuče kako ne bi ostao nedovršena cjelina.

Bago je na kraju sastanka istaknuo kako Općina Posušje osobito pazi na davanje suglasnosti prilikom priključivanja na magistralne ceste kako bi izbjegli one priključke koji ne bi udovoljavali pravilima struke.

U početku su pojedini pokazivali dozu negodovanja, ali vjerujem da je većina shvatila kako je nužno odraditi posao kako spada, kazao je Bago.

Na kraju ističemo nadu za nastavkom kvalitetne suradnje s JP Ceste FBiH, na dobrobit razvoja prometne infrastrukture te sigurnosti naših žitelja i svih putnika koji prolaze posuškim
cestama, a po završetku sastanka uputili su se u terenski obilazak spomenutih prometnica, navode iz općine Posušje.

Poznati dobitnici javnih priznanja općine Posušje

(www.jabuka.tv | Foto: Općina Posušje)


12 komentara

  • U nedostatku pravih vijesti objavljuje se sve i svašta. Svaka ozbiljnija firma, a također i općina ili institucija svaki dan obavi nekakav sastanak.

  • Vidi se po broju komentara da stanovnike Posušja više nije briga za njihovim mutnim poslovima ,a to je najgore kad ljude više nije briga i nezanima ih više ništa u vezi njihove općine .naravno ljudi su otišli za boljim životom raselili se i voze po stranim kružnim-tokovima diljem europe i svijeta . Tako da se po tih 5 kružnih tokova mogu vozat “ukrug” ti političari i nekoliko njihovih uhljeba …

  • Da nije Federacije mi u Širokom bi imali onaj krivi veličine felge kod Namexa. Inače, ova dva u Klancu što se tiče Grada koštao je ni malo. Eee ,moj Miro i ekipa , pa šta je vama više?Voziš li se ti cestom od onog vrtića u gradu ,uz Kruninu stranu i gore do Šeherzade. Ako se vozite stidite li se i malo? Ma stidite se vi moj k…. za to treba imati obraza a vi ga nemate.Postali smo najveća rugoba u Zapadnoj Hercegovini.Sada će onaj zaduženi uvlakač u dupe spomenuti da je sve divota i da odem u kladaru.To je politika mog Širokog.TUGA.

  • Ulaganje u prometnu infrastrukturu u Posušju ne može se ni uspoređivati s Širokim Brijegom, a još manje s Grudama.

  • Ulaganje u prometnu infrastrukturu u Posušju ne može se ni uspoređivati s Širokim Brijegom, a još manje s Grudama.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.