Posušje brine o obrazovanju: Novi informatički kabinet i građevinska rekonstrukcija u školi

U osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Posušju opremljena je učionica koja će od sada biti u funkciji informatičkog kabineta.

Naime, angažmanom ravnatelja škole Širića prikupljena su sredstva za formiranje ovog kabineta u koji je instalirano čak 28 računala tako da svaki učenik na satu informatike samostalno prati nastavu, navodi se na službenoj stranici Općine Posušje.

Računala su umrežena i nastavnik u svakom trenutku prati i nadzire rad učenika. Upravo je Općina Posušje financijski potpomogla opremanje i umrežavanje kabineta kako bi učenici najbrojnije škole u Bosni i Hercegovini imali suvrmene uvjete za usvajanje znanja i stjecanje vještina u informatici koja danas opravdano slovi kao najprespektivnija tehnološka grana.

Stavljanje u funkciju informatičkog kabineta bio je povod posjete načelnika Bage školi gdje ga je ravnatelj upoznao s urađenim, zahvalio se na dosadašnjoj potpori i suradnji, ali ukazao i na nove potrebe koje škola ima. Kako se radi o najvećoj školi u Bosni i Hercegovini, po broju učenika, školi koja radi u dvije smjene i to kroz 12 sati dnevno, velike su i potrebe s kojima se svakodnevno susreće ravnatelj i cijeli kolektiv.

Novi informatički kabinet u Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Posušju

Ipak zajedničkim naporima i inovativnošću svih nas u sustavu tražimo mogućnosti dodatnih izvora financiranja za daljnje uređenje svih škola na području naše općine jer su nažalost razvojni kapaciteti općinskog proračuna skromni i ne ostavljaju nam puno mogućnosti, kazao je Bago.

Stoga Općina kroz svoj Ured za razvoj stoji na raspolaganju svim posuškim školama, ustanovama i pojedincima kako generator i potpora u prijavi na pozive za razna grant i druga sredstava, a i sama aplicira i provodi više projekata razvojnog karaktera. Potvrda  planova i danas je stigla iz Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje RH koji je pozitivno ocjenio aplikaciju Općine Posušje tako da je projekt rekonstrukcije i sanacije područne škole Čitluk ostvario financijsku potporu od strane ovog državnog ureda.

Inače ova područna škola zahtjeva što hitnije radove, kako na adaptaciji postojećeg prostora tako i na proširenju, jer kao i ostale škole na području Posušja i ovdje se bilježi povećani broj učenika u ovoj školskoj godini. Čitlučku školu u dvije smjene pohađa čak 54 učenika stoga je u suradnji općinske administracije i uprave škole izrađen projekt rekonstrukcije ukupne vrijednosti oko 250.000,00 KM te se nastoje iznaći sredstva kako bi se s njegovom provedbom krenulo u 2019. godini.

Načelnik Branko Bago u ugodnom razgovoru s učenicima škole

Posjeta je iskorištena je i za obilazak radova na školskom igralištu područne škole u Broćancu gdje je završena prva faza radova, napravljeni su potporni zidovi, a preostalo je asvaltiranje igrališta i uređenja stražnjeg partera škole. U ostalim školama također se provode prioritetne aktivnosti tako se u osnovnoj školi u Viru prilagođava invalidski ulaz u školu.

U osnovnoj školi u Rakitnu u planu je uređenje školskog dvorišta do ulaza u školu, dok se kod osnovne škole na Vraniću okončava pravna procedura oko otkupa zemljišta za dvoranu kako bi se u što skorijem vremenu krenulo u procedure nabavki i radova na njoj.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Ovo prvi put čitam i nije moj komentar, slažem se u potpunosti hvala makar i na podrugljivoj podršci, naima imali smo dva kabineta da bi jedan raščupali jer slavnoj gimnaziji je dovoljan jedan moje ostale kolege šute vidjeti ćemo kako će se završiti pokrenuo sam akciju.
    Svima sretan Božić i Novu godinu

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.