Postoji savršen način za jedenje burgera

Hamburgeri se danas jedu u cijelom svijetu.

Pljeskavica koja se stavlja u okruglo pecivo, a zatim joj se dodaju razni umaci, povrće i ostali dodaci, osvojila je velike i male, stare i mlade. Iako se burgeri smatraju američkim izumom, legenda kaže kako su tamo zapravo stigli iz Hamburga, po kojem su navodno i dobili ime.

Put do SAD-a hamburger je pronašao preko imigranata koji su na brodu jeli mljeveno meso sa začinima, lukom i komadićima kruha, a američka posada ga je nazvala “odrezak na hamburški način”.

Prvi burger napravio je Louis Lassen davne 1900. godine, a prvi moderni hamburger kakav danas poznajemo napravljen je 1916. godine kada je kuhar Walter A. Anderson napravio okruglo pecivo i između njega stavio komad govedine. Njegov White Castle postao je prvi američki lanac brze prehrane, piše Index.hr.

Popularizaciji hamburgera svakako su pridonijela i braća McDonald koja su 1940-ih otvorili prvi burger drive in bar, kao i Ray Kroc, “kralj hamburgera”, zbog kojeg je McDonald’s danas to što jest. Sve ostalo je povijest.

Jeste li znali da postoji savršena poza za držanje hamburgera koja vam omogućuje da uživate u svim sastojcima, a istovremeno ne zaprljate sebe, prijatelje, kuhinju ili burger bar?

Stručnjaci su uočili da hamburger najčešće jedemo tako da svim prstima obuhvatimo pecivo u krug i čvrsto pritisnemo pecivo, zbog čega ispadaju sastojci.

Eksperiment je pokazao kako bi umjesto te tehnike bilo puno bolje srednja tri prsta obje ruke položiti na gornji dio peciva. Istovremeno, palčeve i male prste obje ruke položite na donji dio hamburgera i na taj način ga stabilizirajte.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.