Postignut dogovor: RMU Zenica će biti uplaćena sredstva i deblokiran račun

Uspješno je okončan današnji sastanak između direktora RMU Zenica Nevzeta Vrškića i direktora JP Elektroprivreda BiH Bajazita Jašarevića.

Dogovorene su aktivnosti na deblokadi računa RMU Zenica uslijed čega će biti ispoštovane obaveze prema zeničkim rudarima, doznaje Radiosarajevo od Vrškića.

Kako je kazao Vrškić, nakon povratka iz Sarajeva on očekuje sastanak s predstavnicima rudara, a očekuje se da će to rezultirati prekidom štrajka glađu u zeničkom rudniku.

Ovakva odluka je dogovorena nakon današnjeg sastanka u sjedištu Elektroprivrede koja se obvezala da će za RMU Zenica uplatiti određeni iznos Poreznoj upravi nakon čega će biti izvršena deblokada računa.

Za razliku od Aluminija

(www.jabuka.tv)


5 komentara

 • Koje Hrvate HDZ-ovce držimo u Vladi federacije,sram da ih bude,što su uradili Aluminiju,sve su to Sejdo Komšić,sva frka je bila zbog dobročinitelja Dragana,briga njih za narod hrvatski…..

  7
  2
  • Kakve veze HDZ ima realno sa tim. Elektroprivreda BiH će dignuti kredit kojim će se ići na otplaćivanje dugova rudnika u Zenici. Zavaliti će Elektroprivredu BiH u minus ali kako vole neka izvole. Meni je osobno drago da je ovako jer će konstantno gomilanje dugova proizvesti za posljedicu srozavanje likvidnosti bošnjačke elektroprivrede. A srozavanje njezine likvidnosti odiše svi rudnici zajedno. I Aluminij je imao kratkoročne financijske injekcije ali tržište je takvo kakvo jest. Neminovnost je to i sa svim rudnicima u Bosni. Samo je pitanje vremena.

   2
   3

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.