Postignut dogovor o usmjeravanju teretnih vozila koja preko BiH idu u Hrvatsku

Vozila koja iz “trećih zemalja” idu preko BiH u Republiku Hrvatsku bit će usmjerena na tri granična prijelaza.

O tome se putem priopćenja oglasila Granična policija BiH, a priopćenje prenosimo u cijelosti.

S ciljem rješavanja problema koji se pojavio u posljednje vrijeme na pojedinim graničnim prijelazima kada je u pitanju robni promet te ogromne gužve i kilometarska čekanja, ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić dogovorio je s ravnateljstvom Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske da teretna motorna vozila iz “trećih zemalja” koja tranzitiraju kroz Republiku Hrvatsku prilikom ulaska u BiH u pratnji hrvatske policije budu usmjerena na MGP Bijača, MGP Gradiška i MGP Šamac.

Nadalje, teretna motorna vozila iz BiH, prije nego uđu u RH, moraju kontaktirati poduzeće u RH i oni će im na granici osigurati dozvolu s kojom mogu prijeći granicu. Što znači da sva teretna motorna vozila koja idu u RH po robu (uvoz/izvoz) mogu preko ostalih graničnih prijelaza kao do sada prijeći državnu granicu, samo što je sada potrebno da prije odlaska na put obavijeste poduzeće kako je navedeno.

Dogovor ravnatelja Galića i ravnateljstva MUP-a Republike Hrvatske je postignut kako bi se izbjegle ogromne gužve i promet nesmetano odvijao, navode iz Granične policije BiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.