Poštenje: Gruđanka pronašla novčanik i uredno ga vratila vlasniku

Kod srednje škole u Grudama ženska osoba pronašla je novčanik s novcem i dokumentima. Kako saznaje portal Grude.com, ni trenutka se nije dvoumila što treba učiniti. Uzela je novčanik i otišla u prostorije Radio Gruda.

Ubrzo se ustanovilo da sadržaj iz novčanika pripada Ivanu Jukiću, časniku HV-a iz Runovića u Imotskom.

Božana Iličić, radijska voditeljica iz Gruda ispričala je za Grude.com što se sve događalo.

– Žena s djevojčicom došla je kod nas na Radio Grude i rekla da je pronašla novčanik kod Srednje škole u Grudama, prilikom šetnje sa svojom kćerkicom. Unutra su bili dokumenti, svi mogući, novci i kartice Ivana Jukića i među njima iskaznica njega kao časnika Hrvatske vojske. Ubrzo nakon što smo vijest provukli kroz eter, nazvao nas je i došao za sat vremena, govori nam voditeljica zahvaljujući kojoj je vijest došla do Runovića.

Sam Jukić bio je pozitivno šokiran.

– Nisam mogao vjerovati da još ima tako dobrih i poštenih ljudi. Žena je izvadila moju osobnu kad smo prelazili granicu i uzela je novčanik na sebe. Kad smo stali u Grudama kod jedne trgovine kod škole, ona je izišla i novčanik je skliznuo s nje. Kasnije, vratili smo se u Runoviće, uredno prešli granice jer je osobnu izvadila prilikom prvoga prelaska i odmah su susjedi rekli da me traže s Radio Gruda jer sam izgubio novčanik. Sve nam je bilo jasno, a susjedi i prijatelji u cijelom Imotskom srećom slušaju Radio Grude i sve je dobro ispalo, priča časnik Jukić, koji je odmah nazvao Gruđanku koja je pronašla novce i dokumente kako bi joj zahvalio, piše portal Grude.com, koji još saznaje da se pronalaziteljica zove Ružica.

Poštenje i čist obraz uistinu nemaju cijenu, što je ova Gruđanka pokazala i postala svima nama primjer.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.