Postaju li medicinske sestre klasične administrativne djelatnice? – Jabuka.tv

Postaju li medicinske sestre klasične administrativne djelatnice?

Koncept obiteljske medicine već duži niz godina je u primjeni. Logično bi bilo za očekivati da se informatizacijom posao medicinskih sestara olakša, ubrza i podigne kvaliteta usluga koje se pružaju pacijentima na viši nivo.

No, praksa pokazuje da informatizacija medicinskim sestrama predstavlja problem, te su sestre zaokupljene administrativnim poslovima, umjesto da su više posvećene pacijentima.

Ukoliko pacjent ne zna što je opus posla medicinske sestre ne zna što može očekivati.

U videu koji je pripremio portal pravapacijenata.ba pravapogledajte mišljenje građana o radu medicinskih sestara, te što je dužnost medicinske sestre u odnosu prema pacijentima.

(www.jabuka.tv)


8 komentara

 • Naravno a administrativni radnici sjede po coskovima ,jadno da jedna med.sestra provede vise rjesavajuci papire i sl.nego oko pacjenta a toliko administrativni radnika kao i sestara u bolnici aal za to krivi sefovi koji nekako moraju izmisliti radno mjesto za svoje

 • Pa administrativne poslove treba da rade ljudi koji su završili Pravo,ekonomiju..ekonomski tehničari,adm,tehničari a ne da medicinari uče i pored učenja se muče, sa administrativnim poslovima u domu zdravlja i bolnicama,jer nit znaju nit trebaju znati posao administracije.

 • Meni osobno je žalosnije što se liječnici pretvaraju u “pisare”. Kada dođem u Dom zdravlja po uputnicu liječnik je ispisuje, sestra završava ispisivanje. Toliko godina školovanja za popunjavanje obrazaca. To je veća šteta. Sestra je ipak kraće “trala” klupu.

 • ajde bgti ne serite…sta im je kao tesko unijet maticni broj i enter uprit izbaci joj sve zivo ne popunjava nista…de ne serite mamu vam jbm uhljebnicku

 • U Zagrebu bih kod dr. Barišića i u ordiinaciji medicinska sestra i administrativna sestra na kompjuteru piše nalaz što doktor diktiea. On samo potpiše nalaz.
  Da žalosno je da su se i doktori i sestre pogubili u administraciji ,a to im nija ni posao, zbog svega najviše gube pacijenti jer se moraju naručivati i opet čekati,kao da se bolest može narućiti.
  Oni su izučili struku a ne da sad postarost uče informatiku.

 • Tipa jedne sestre od odjela gdje radi ovisno ove iz ambolanta treba sve pustit na odjel a ove sodjela u ambolante svako tri mj bi trebao bit zaokret da svaka sestra osjeti sto je lomit leda a svima ovim sto neznajutreba dodjelit po jednu malo ludu glavnu seku a takve su vecinski kod nas u bh ostavljene isfrustrirane pa odmaraju zivce na med sestram a o spremacicam da negovorim nanjima se izivljavaju ali one su bogom date akad podu doma zadnji kraj ayta im se spusti od mita i korupcije tuga ke ovo golema jadni narod

 • Nemam sto izjavit samo jednom rijeci povecajte plate jadnim radnicim a nepricajte dubioze ljudima lipo vrime tita radnik je imao svoja prava a danas ima lude sefove ! sit gladna nerazumi

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.