Poslušajte “Valcer za kraj” Klape Sveti Florijan i Dade Topića

Nesretna ljubav ponovno je inspiracija za novu pjesmu Klape Sveti Florijan, a klapa je upravo objavila i spot nove pjesme snimljen s rock legendom Dado Topićem.

Spot je snimljen ove jeseni, a spot autora Marina Čoke sniman je u šumi nadomak Žrnovnice.

Mistični spot u tamnim bojama na najbolji je način dočarao tugu na kraju jedne ljubavi pa je režiser spota napravio pun pogodak i pokazao da Klapa itekako može računati na njegov talent i osjećaj za izvrstan spoj teksta, videa i glazbe. Tekst za duet klape i Dade Topića potpisuje Joško Markov, a glazbu profesor Jasminko Šetka.

Nova pjesma “Valcer za kraj” uvertira je drugom studijskom albumu klape koji izlazi ove godine. Kao klapski solist, u novoj pjesmi prvi put „boje“ klape Sveti Florijan brani talentirani Zdeslav Kožul, inače voditelj nekoliko zborova te suradnik splitske klape Cambi.

“Veseli me da sam baš u ovoj pjesmi solistički debitirao u klapi Sveti Florijan jer sam se „zaljubio“ u nju čim sam je čuo još početkom 2014. godine. Posebno bih pohvalio autora glazbe Jasminka Šetku koji je u ovu pjesmu prilikom studijskog snimanja u studiju u Žrnovnici utkao mnogo ljubavi i rada. I klapa i ja smo mu jako zahvalni zbog toga. Također bih spomenuo kvalitetan glazbeni aranžman kojega je u sarajevskom studiju radio poznait gitarist Muris Varajić”, kaže Zdeslav Kožul, koji u klapi inače pjeva dionicu basa.

Zbog spota je sretan tekstopisac Joško Markov posebno stoga jer je tekst u Joškovoj ladici čekao godinama.

“Do suradnje je došlo spontano, mi smo svi prvenstveno prijatelji. Dado je u pjesmi prepoznao stari izričaj, odnosno svojevrstan retro stil koji mu se svidio. Nijedna moja pjesma nije izmišljena, sve su stvarne i životne, takva je i ova. Svatko će „Valcer za kraj“ doživjeti na svoj način, no nijedan neće biti pogrešan, zato i je pjesma posebna. Ja sam zadovoljan, nadam se da će se svidjeti i drugima!”, kaže nam tekstopisac Joško Markov.

Klapa Sveti Florijan izdala je čak četiri video spota za pjesme „Otiša je ćaća ća“, „Bila si mi sve“, „Ladna posteja“ i „Izgorit ću“.

(Slobodna Dalmacija)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.