Poslušajte pjesmu o stradanju Hrvata dolaskom partizana u Hercegovinu

Ovih je dana izašla pjesma “Šezdeset i šest (Bila je to godina ljuta)”.

Pjesmu i glazbu napisao je fra Šimun Šito Ćorić. Za aranžman i produkciju zaslužni su Matej Mudrovčić i Igor Drvenkar, a za spot Benjamin Knežević.

Djelo govori o 1945. godini, o stradanju hrvatskog puka dolaskom partizana u Hercegovinu. Mnogo ih je protjerano s kućnoga praga i završilo na Križnom putu s kojeg se većina nije ni vratila.

Partizanska krvava ruka udarila je i na naše fratre, njih 66 stradalo je u tom zlom vremenu. Ali nakon svega toga došlo je vrijeme da svi oni koji su ubijeni i nestali dobiju svoj križ gdje im se može doći zapaliti svijeću i pomoliti se. Tome nam svjedoči Groblje Mira.

Poslušajte pjesmu:

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Hercegovac za Hrvatsku diše.. mi se pitamo koji? srpski ili hrvatski. poradi daljeg opstanka i komunjarenja.. nema jugoslavije. nema drugova. uništili ste biće hrvatsko. i sve što je bilo moguće uništiti. sada ste išli sa koronom. vi niste Hrvati. nije to vaše tlo. vi ste lažnjaci. vi ne znate tko ste. smao ste uzeli hrvatska prezimena. komunjare bolesne. gubite se iz Hercegovine. kako vi onako znate. toksično i manipulativno. kulturno.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.