Poslovna konferencija u sklopu Mostar Film Festivala

Konferencija “Organizacije za kolektivno ostvarivanje autorskog i srodnih prava: prošlost, sadašnjost, budućnost” će se održati od 28. do 30. 11. 2016. godine u Mostaru u sklopu 10. jubilarnog Mostar Film Festivala (MOFF) u hotelu Mostar.

Tema konferencije su organizacije za kolektivno ostvarivanje autorskog i srodnih prava s osvrtom na kolektivno ostvarivanje autorskog i srodnih prava u usporednim pravnim sustavima, posebice u regiji i Europi te nove tehnologije.

”Na konferenciji planiramo okupiti govornike koji su stručnjaci u navedenoj oblasti i koji će navedenu temu na što jasniji način približiti publici MOFF-a i našim gostima”, poručili su organizatori.

Detaljan program:

AGICOA – ASSOCIATION FOR THE INTERNATIONAL COLLECTIVE MANAGEMENT OF AUDIOVISUAL WORKS je jedinstvena, međunarodna neprofitna organizacija osnovana prije 25 godina za praćenje i distribuciju autorskih naknada za reemitiranje audiovizualnih djela.

PREDAVANJE: Tom de Lange – generalni direktor AGICOA

TEMA: Položaj i djelovanje AGICOA u BiH i zemljama okruženja sa osvrtom na nove tehnologije

UFI – Udruga Filmske Industrije osnovana je s ciljem okupljanja nositelja autorskog i srodnih prava te kolektivnim ostvarivanjem autorskog i srodnih prava u oblasti kablovskog reemitiranja. Cilj Udruge je zaštita autorskog i srodnih prava i interesa nositelja autorskog i srodnih prava u Bosni i Hercegovini i inozemstvu.

PREDAVANJE: Antonio Beus -predsjednik UFI i predsjednik APAW BiH

TEMA: Prijedlog sveobuhvatnog harmoniziranog kolektivnog ugovora

Institut za intelektualno vlasništvo Bosne i Hrcegovine nadležan je za autorsko i srodna prava te dodijeljuje dozvolu za kolektivno ostvarivanje autorskog i srodnih prava pravnim licima koja ispunjavaju uvjete predviđene zakonom.

PREDAVANJE: Manda Galić – stručni suradnik za autorsko pravo, Institut za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine

TEMA: Proces izdavanja dozvole za kolektivno ostvarivanje autorskog i srodnih prava i metodologija nadzora nad radom kolektivnih organizacija

Više informacija kao i fotografije sa svih događanja možete preuzeti na službenim internetskim i Facebook stranicama Festivala.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.