Poslodavci dostavili strankama dokument u kojem navode što očekuju od njih

Udruga poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine proslijedila je najvećim političkim strankama koje sudjeluju na predstojećim općim izborima u Bosni i Hercegovini tekst obraćanja političkim strankama “Što poslodavci očekuju od Vlasti?”.

U ovom strateškom dokumentu, koji je ranije predstavljen javnosti od političkih stranaka koje će sudjelovati na predstojećim općim izborima traži se podržavanje zahtjeva poslodavaca u cilju postizanja boljeg poslovnog ambijenta.

Ovaj strateški dokument rezultat je javne rasprave u kojoj je sudjelovalo više od 20.000 poslodavaca, članica UPFBiH, prije nego što je tekst usvojio Izvršni odbor UPFBiH krajem kolovoza ove godine.

Predstavnicima političkih stranaka dostavljeni su zahtjevi koji se odnose na izmjene Zakona o PDV-u, rasterećenje gospodarstva na svim razinama, poboljšanje poslovnog ambijenta, prijedlozi šest akata koji će socijalnim partnerima (poslodavci i sindikat) omogućiti sudjelovanje u izradi i donošenju svih zakona i podzakonskih akata koji su od interesa za njih, zahtjev za unaprjeđenje rada ekonomsko-socijalnih vijeća na svim razinama, hitno usvajanje pet zakona koje je izradila Udruga poslodavaca FBiH, usvajanje 19 zakona koje je uradila Udruga poslodavaca FBiH i otpočinjanje rada na fiskalnoj devalvaciji.

Sve prijedloge zakona koje je pripremila Udruga poslodavaca u FBiH možete preuzeti na sljedećem linku, a ti prijedlozi su upućeni na adrese čelnika svih najsnažnijih političkih opcija u BiH.

Poslodavci od političkih stranaka traže da podrže njihove prijedloge navedene u dokumentima, kao i da odgovore na prijedloge UPFBiH dostave prije završetka predizborne kampanje.

Na taj način građani u BiH će zaključiti kakav stav Vaša politička stranka ima prema rješavanju ekonomskih problema i podizanju životnog standarda građana, navodi se u pismu UPFBiH upućenom političkim strankama.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Čast izuzecima ali nije vam politika kriva što vi jadni teško poslujete,pa nemate otkud uzimati za drugu treću vikendicu,stan u ZG,jahtu na firmu,luksuzni auto,već od radnika.
    Kad naraste dobit ne investirate u firmu već samo širite,svak po zgradu na moru mora imati
    Za iseljavanje dijelite veliki ako ne i veći dio krivice
    Sve možete dobrom voljom,ili bar ako imate osnovne ljudske vrijednosti

  • Samo da postivaju radnicka prava.Uplacuju radni staz,postivaju radno vrime,pravo na godisnji,bolovanje kao po zakonu,da psihicki ne zlostavljaju radnike i na kraju da posteno placaju ne bi niko isao vani

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.