Posljednji vapaj za spas turizma u HNŽ-u: Turistički radnici iz Mostara najavili prosvjed

Prosvjed turističko-ugostiteljskih radnika iz Mostara, na kojem će od nadležnih tražiti da ne zatvaraju granice s Europskom unijom, bit će održan u četvrtak na Starom mostu, u 10:00 sati, potvrdio je Mensud Duraković iz Turističke zajednice Mostara.

Duraković je rekao da je pandemija koronavirusa svakako donijela previše problema, te da turističko-ugostiteljski radnici sada pokušavaju barem malo nadoknaditi gubitke.

Turizam je jednostavno na koljenima, ljudi ne vide perspektivu ukoliko su zatvorene granice BiH, istaknuo je Duraković za BHRT.

Prema njegovim riječima, svi ovi radnici suočeni su s nemogućnošću plaćanja kirija i doprinosa.

Nema prihoda, nema gostiju koji bi ostvarili te prihode, rekao je Duraković, te apelirao da granice ostanu otvorene, uz pridržavanje svih propisanih mjera.

Tražimo otvaranje granica uz maksimalno pridržavanje mjera, kao što rade i druge Europske zemlje. Ovaj problem je iz mjeseca u mjesec sve veći, svi smo u istom problemu. Svi otvaraju granice, a kod nas se mjere mišići da mi kao pokažemo da smo jaki, istaknuo je on.

Prema njegovim riječima, TZ Mostar će pokušati pomoći svim ovim ljudima koji su, kako je rekao, na ivici financijskih mogućnosti.

Duraković je dodao da ne žele pregovore s odgovornima koji će “ići u nedogled”, već da rješenje traže odmah, te da je ovo posljednji vapaj za spas turizma u HNŽ-u.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.