Posljednji neslužbeni sastanak Franjevačke mladeži Široki Brijeg

Današnjim se danom opraštamo od kolovoza. Bezbrižno je ljeto za našim leđima i bliži se povratak u školske klupe. Školarci se brinu oko knjiga za novu školsku godinu, maturanti čekaju ekskurziju, dok studenti mogu još predahnuti. Ne uzimajući u obzir sve navedeno možemo reći da smo svi na jednom novom početku, budući da je nova framaška godina pred vratima. Protekle su ljetne dane obilježili neslužbeni sastanci, ali za manje od tjedan dana naše djelovanje poprima intezivniji karakter. Ispred nas je najburniji mjesec u bratstvu i svi smo svjesni činjenice da je ljeto bilo smo zatišje pred oluju koja slijedi.

Kao i svake srijede, tako i ove, okupili smo se na Brijegu u 19.30 h. Preko bezbroj sastanaka, došli smo i do jučerašnjeg koji je bio posljednji. Na samom smo se početku sastanka pomolili, nakon čega je uslijedila meditacija kojom smo željeli pročistiti svoje misli i svoje srce. Po samom završetku meditacije smo ostali još par trenutaka u tišini razmatrajući pročitane riječi. Ubrzo smo se približili i kraju tog lijepog uvodnog dijela, nakon kojeg je uslijedila debata.

Ovaj smo put za temu debate izabrali Framu. Framaši su bili podijeljeni u dvije grupe, afirmacijsku i negacijsku, gdje smo u skladu sa zadanim stavom grupe morali argumentirati određene navode. S vremenom smo napustili tradicionalnu formu debate i počeli smo davati svoja osobna mišljenja za određene navode. S pravom možemo reći da je ova debata bila pun pogodak iz razloga što smo mogli sagledati vrline i mane našega bratstva prije novog početka. Uvjerena sam da nitko od prisutnih nije bio razočaran i tužan, nego radostan jer imamo cijelu godinu ispred sebe i možemo ispraviti sve ono što nije bilo dobro i zadržati sve ono što je.

Kroz razgovor nismo ni skontali koliko je vremena prošlo. Zvuk zvona sa naše širokobriješke ljepotice nas je još jednom upozorio da je vrijeme da krenemo svojim domovima. U putu smo nastavili raspravljati, još uvijek pod dojmom sastanka. Bila je ovo posljednji neslužbeni sastanak ovog ljeta, a do sljedećeg službenog neka vas prati zagovor našeg serafskog oca sv. Franje, sv. Klare i sv. Josipa.

Mir vam i dobro 🙂

(Antea Naletilić)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.