Poskupjelo gorivo u FBiH

Gorivo na većini benzinskih crpki u Federaciji BiH od ponedjeljka je skuplje za pet feninga, potvrdili su Dnevnom avazu iz Federalnog ministarstva trgovine.

Tijekom prošlog tjedna pristiglo je oko 60 zahtjeva za povećanje cijena dizela i benzina za pet feninga.

”Za obradu zahtjeva trebala su nam tri dana što znači da su već u ponedjeljak nove cijene goriva na crpkama”, rečeno je Avazu iz ovog ministarstva.

Također, dodatna poskupljenja očekuju se i u narednom razdoblju jer su cijene nafte na svjetskim tržištima prošlog tjedna dosegle novim najvišim razina u posljednjih 17 mjeseci.

Razlog za to je što je nekoliko velikih proizvođača objavilo da će od siječnja 2017. godine početi smanjivati proizvodnju.

(www.jabuka.tv)
4 komentara

  • Proizvodnja se neće smanjivati, samo će neke zemlje malo teže do nafte. Rusi i Amerikanci svojom proizvodnjom zadovoljavaju 100% svojih potreba, a rastuća gospodarstva Kine i Indije može zadovoljavati Rusija, Iran. Ukoliko zarati u Turskoj i proširi se na zemlje okruženja, onda će zaljevske zemlje Bliskog Istoka biti u velikim problemima i nafta bi mogla otići preko 100$ za barel. Amerika (korporacijska Amerika) gura svijet u WWIII, i možda je spas upravo u Trumpu, jer da je HC ostala, teško nama,

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.