Poskoci iz Kočerina uspješni na taekwondo natjecanju u Zagrebu

U subotu, 13. svibnja je u Zagrebu održano tradicionalno međunarodno natjecanje u taekwondou “Susedgrad Sokol Pokal 2023” na kojem su nastupili i članovi TKD Poskok Kočerin.

Natjecanje je okupilo 33 ekipe iz 4 države, a natjecalo se u disciplini borbi i formi.

Konkurencija je bila izrazito jaka i brojna u disciplini formi jer je ovo ujedno bio kriterijski turnir za ulazak u reprezentaciju Hrvatske u formama.

Članovi TKD Poskok Kočerin, ovaj put su nastupali za Taekwondo savez FBiH, a vodila ih je trenerica Lucija Bašić.

Nastupile su 4 predstavnice od kojih je najuspješnija je bila seniorka Magdalena Kvesić koja je u disciplini formi osvojila zlatnu medalju.

Također u toj disciplini nastupila je i kadetkinja Sara Sabljić koja je bila nadomak medalji i osvojila odlično 5. mjesto.

Dobar uspjeh u formama su ostvarile su i juniorke Martina Gašpar i Nika Vukoja koje su se u brojnoj konkurenciji plasirale u finalni krug te zauzele 6. i 8. mjesto od 12 natjecateljica.

Nika je nastupila i u disciplini sportske borbe u kojoj je osvojila srebrnu medalju.

Iz TKD Poskok Kočerin uputili su zahvala Gradu Široki Brijeg i TKDSFBIH na potpori.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

  • Bravo za cure iz Župe Kočerin..njihove trenere i roditelje .samo naprid i ne dajte da vas sputavaju i ometaju zli jezici.Bog vam dao zdravlja u daljnoj karijeri tkd..a zastava je od grada vj zato sto im je grad sponzor na svim putovanjima što se prijevoza tiče..veliki Pozdrav za sve članove TKD POSKOK KOČERIN🙏🥋🥇💪

  • Vazno je reći: na turniru je nastupilo 172 natjecatelja u kategoriji borbi, te 128 u kategoriji formi, veci dio ih njih iz klubova Zg i Zg zupanije gdje zivi 1.2 m stanovnika. Kocerin – gdje prema zadnjim izvorima zivi cca 3 tis.stanovnika mladost se odvazila i na ovaj izazov, “prosetala” turnirom i kuci odnijela cak 2 medalje a i treca je bila za “dlaku”!! Bravo svim djevojkama, disete kao jedno, za primjer ste svim mladima, gušt je bio gledati vas uživo!! Cestitamoo od srca i pozivamo sponzore da stanu u red😉..😘

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.