Posebna regulacija prometa u četvrtak u Posušju

U četvrtak, 30. svibnja, se u Županiji Zapadnohercegovačkoj obilježava Dan svehrvatske državnosti.

Posebno svečano će biti u Posušju gdje se obilježava i Dan branitelja općine Posušje.

Prigodni program započet će odavanjem počasti, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća pred Spomen obilježjem Fenix 72.

U 11:00 sati bit će služena sveta misa za sve nestale, poginule, umrle i žive branitelje u crkvi Bezgrješnoga začeća BDM u Posušju. Potom će uslijediti svečani mimohod od spomenika fra Grge Martića, preko dvije najduže posuške ulice, do Trga hrvatskih branitelja.

Na Trgu hrvatskih branitelja svečanost će biti nastavljena polaganjem zajedničkog vijenca pred Spomen obilježjem hrvatskim braniteljima, te druženje branitelja, uzvanika i gostiju.

Istoga dana, a povodom blagdana Tijelova, tradicionalna procesija u župi Bezgriješnog Začeća Blažene Djevice Marije u Posušju krenut će u 18:00 sati od groblja Martića Križ, preko ulice fra Grge Martića i kralja Tomislava do župne crkve u Posušju.

S obzirom na svečani mimohod povodom Dana branitelja te tradicionalnu procesiju povodom blagdana Tijelova, ulica fra Grge Martića bit će zatvorena za promet cijeli dan, a mole se vozači da izbjegavaju parkiranje i u Ulici kralja Tomislava kako bi se povorke mogle nesmetano kretati.

Također, na prostoru platoa, odnosno Trga hrvatskih branitelja, istoga dana neće biti moguće parkirati vozila, javlja Radio Posušje.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.