Posao života za Livnjaka: Rimac preuzeo Bugatti!

Kompanija Mate Rimca postaje većinski vlasnik Bugattija, a kompanija Rimac Automobili postaje Rimac Grupa podijeljena na dvije kompanije – Bugatti Rimac i Rimac Technology.

Priopćili su to u ponedjeljak poslijepodne iz kompanije Rimac Automobili. Time su potvrđena nagađanja da će Rimac preuzeti Bugatti.

Više informacija o ovom velikom događaju bit će objavljeno večeras u 20:00 sati u Dubrovniku. Najavljeni su govori Livnjaka Mate Rimca, osnivača i izvršnog direktora Rimac Automobila, Olivera Blumea, izvršnog direktora Porschea te Lutza Meschkea, zamjenika predsjednika i financijskog direktora Porschea.

Iz Rimac Automobila poručuju da se radi o prijelomnom događaju u povijesti kompanije, a potez koji je danas postao javan opisuju kao udruživanje s ikonom automobilskih brendova, Bugatti Automobiles, u novu automobilsku i tehnološku kompaniju.

U samo deset godina Rimac Automobili napredovali su od startupa i jednog čovjeka u garaži do stvaranja nove kompanije Bugatti Rimac d.o.o., u suradnji s dvama od najpoznatijih i najsnažnijih automobilskih brendova na svijetu – Porscheom i Volkswagen Grupom, navodi se u priopćenju.

Taj hrvatski brend dokazao je da može ne samo držati korak nego i otvarati nove vidike, namećući drugima standarde performansi i tehnologije.

Udruživanje tehničkih znanja i učinkovitog poslovanja Rimca sa 110 godina tradicije dizajna i snažnog brenda Bugattija vodi nastanku najznačajnije kompanije na tržištu hiperautomobila, objavili su iz Rimac Automobila.

Rimac Grupa bit će najveći dioničar nove kompanije Bugatti Rimac d.o.o., s udjelom od 55 %. Mate Rimac zadržat će svoj postojeći udjel u Rimac Grupi od 37 %, Porsche ostaje na 24 %, Hyundai Motor Group na 12 %, a ostali investitori na 27 %.

Razvoj, proizvodnja i isporuka baterijskih sustava, pogonskih sklopova i ostalih EV komponenti, po kojima je Rimac poznat i kojima je stekao povjerenje brojnih proizvođača automobila, bit će odvojeni u novi poslovni subjekt – Rimac Technology – koji će biti u stopostotnom vlasništvu Rimac Grupe.

Sjedište tvrtke Bugatti Rimac bit će u kampusu u Svetoj Nedelji koji bi trebao biti gotov do 2023. godine.

Rimac Technology ostaje neovisna tvrtka koja surađuje s brojnim svjetskim proizvođačima automobila, navode iz Rimac Automobila, iz koje su poslali i infografiku nove vlasničke strukture.

Rimac Automobili kreću u izgradnju kampusa vrijednog 200 milijuna eura

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.