Poruka Nezavisnih sindikata Vladi FBiH: Procesuirajte sve krivce samo spasite Aluminij

Nezavisni sindikat Aluminija d.d. Mostar upućuje Otvoreno pismo i apel pomoći za spas tvornice.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Poštovani, uvjereni smo da ste dobro upoznati s aktualnim stanjem u Aluminiju koji se nalazi u strahovito teškoj situaciji, vjerojatno najgoroj od vremena protekloga rata. Unatoč nadljudskim naporima svih uključenih bojimo se da nam doista nema spasa ako se Federalna Vlada ne uključi i to ne površno nego aktivno i odlučno – još danas.

Interes NSZ Aluminija d.d. Mostar, kao i cijele regije je snažan i stabilan Aluminij, onaj Aluminij koji će nastaviti hraniti ovaj grad, cijelu ovu regiju zajedno sa svojim zaposlenicima i njihovim obiteljima.

Pomozite kroz obećane subvencije koje su dio Vaše ugovorne obveze sukladno Anexu 8. od 17. lipnja 2013. godine, pomozite nam da biste pomogli ovom entitetu jer samo ozdravljen Aluminij značiti će i ozdravljeno gospodarstvo, zdravu ekonomiju Mostara, Hercegovine i cijele FBiH.

Ogorčeni radnici Aluminija blokirali magistralnu cestu M-17 kod Mostara

Mi vremena više nemamo i pitanje je sata kada će sve sletjeti u ponor! Otvorite oči, zanemarite politička prepucavanja i bildanje mišića preko leđa radnika koji strepe od propasti negdašnjeg giganta, procesuirajte sve odgovorne krivce koji su doveli tvornicu u ovakvo stanje, samo nas spasite, navodi se u Otvorenom pismu Nezavisnih sindikata.

Kraj Aluminija: “Dali smo sve od sebe, ali ništa nije urodilo plodom”

(www.jabuka.tv)


12 komentara

  • Još malo i manjina smo. Zbog glupih, neukih, i nazadnih nas hercegovačkih hrvata. Sami smo sebi jamu iskopali, samo trebamo uskočit u nju. Biranjem druga Dragana iz godine u godinu, smo dobili ovaj rezultat. Nemamo se čemu čuditi. Pozavidili bi mu i najveći komunistički režimi. Pod krikom demokracije, domoljublja i hrvatstva je uništio, opljačkao i raselio hrvatski narod iz Bosne i Hercegovine. Hvala HDZ

    Prijedlog za spas aluminija: Oteti sve političarima u BiH, ostaviti im samo onoliko, koliko su mogli zaraditi u godinama mandata, kroz neto plaću. Procesuirati ih kao i talijansku mafiju. Jer to i jesu, mafija, ništa drugo.

    • Bravo.Srednjobosanski hrvati su puno moralniji i bolji ljudi od vas.Racionalni su i kod njih nije bilo natpisa kod privatnika:Srbima,bosnjacima i psima zabranjeno”.Da se desila ova situacija svi bi protestovali sa njima a ne ova sada situacija kada svi navijaju propast.O Covicu i njemu kao ruskom “igracu” koji radi na destabilaciji BiH tek necu.Sve sam vise siguran da je Aluminuj namjenski unisten,a vrijeme ce pokazati zasto.

  • Sindikati, clanovi sindikata Aluminija su banda tko i ovi lopovi sto su ga pokrali. Zajedno sa velikim lopovima Bradvica, Ljubic, Prndelj, nova uprava, novi direktori, Covic i ekipa, lijani sve treba istraziti. Milijarde su pokradene a sad kukaju. Dok ne bude 50 lopova u zatvoru i pod detaljnom istragom Vlada Federacije ne treba reagirati. Sto se spasava onda lopovi i kriminal. I opet ce biti isto za 6-12 mjeseci.A gospodo zar u toj vladi Federacije vec godinama ne sjede HDZ- vi ministri. Pa sve se znalo, sto se cekalo do sada. Radnici neka idu kucama ovih lopova i neka im uzmu imovinu koja je stecena pljackom, kriminalom. Sad ce zastitarske tvrtke i lokalni Tjelohranitelji, polukriminalci hodati uz ove lopove da ih kao cuvaju. Jedino se u nasoj drzavi prate i cuvaju kriminalci a takvi ih i osiguravaju..

  • gdje su do sada bili sindikati nije dug preko noći nastao što država radi da zaštiti gradjanina jeli joj to dužnost da štiti gradjanine od svakog nereda

  • Gdje je Anic sindikalista… Je li i on u marsu prema Sarajevu.. A zasto nisu prvo do Covica svratili i pred HDZ. Tu je odgovor na ovo stanje. Bradvica, Jere Lijan, Nikoca Ljubic, Prndelj isto imaju ponesto reci o ovom stanju. Nadaj mo se kvalitetnoj istrazi i neovisnom sudstvu i to je jedini put da se razotkrije strasni kriminal…

  • Treba organizirati prikupljanje novca za spas aluminija otvoriti devizne račune da dijaspora može slati novac. Da svaki čovjek koji je iselio pošalje po dnevnicu mogao bi se pokriti dug

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.