Porezni inspektori u 18 akcija otkrili 1.548 radnika na crno

Porezna uprava Federacije BiH je tijekom 18 provedenih jednodnevnih akcija na području Federacije BiH otkrila 1.548 radnika s neriješenim radno-pravnim statusom (rad na crno).

Utvrdila je da je 504 objekta radilo bez dozvole za rad, 396 objekata bez fiskalnog uređaja, te zapečatila 968 poslovnih objekata i izdala 2.417 prekršajnih naloga s izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 6.150.970,00 KM.

U 2015. godini Porezna uprava je u provedenim postupcima inspekcijskog nadzora podnijela 9.183 prekršajna naloga s izrečenim kaznama u iznosu od 13.839.204,45 KM i 44 izvještaja o postojanju sumnje da su počinjena kaznena djela iz oblasti poreza, propisana Kaznenim zakonom FBiH.

Iz Porezne uprave FBiH uputili su apel poreznim obveznicima da ne troše svoj “teško zarađeni novac na plaćanje kazni, da posluju legalno, a svoj novac koriste za unaprjeđenje poslovanja, investicije, razvoj, za isplatu plaća zaposlenicima…”

”Budite partner Poreznoj upravi, jer Porezna uprava iskreno želi biti partner svim poreznim obveznicima koji legalno posluju, a izricanje novčanih kazni predstavlja, isključivo, sredstvo kojim se nastoji postići puna primjena poreznih zakona”, priopćili su iz PU FBiH.

Cilj Porezne uprave, kako dodaju, je da svaki porezni obveznik izvršava svoje porezne obaveze, da ih dobrovoljno prijavi i plati, da prijavi svakog radnika, odnosno da postupa u skladu s poreznim i drugim propisima Federacije BiH, da bude partner poreznim obveznicima, a ne da ih kažnjava.

Porezna uprava je osposobljena da, putem informacijskog sustava i analiza koje provodi, prati stanje na tržištu, te shodno tome planira svoje aktivnosti.

”Uredno plaćanje poreza predstavlja osobni interes i moralnu obavezu svakog poreznog obveznika i građanina Bosne i Hercegovine i u općem je interesu cjelokupnog društva”, navode iz Porezne uprave uz izraze zahvalnosti poreznim obveznicima kod kojih nisu utvrđene nepravilnosti i građanima od kojih je primila informacije o nepravilnostima.

(Fena)7 komentara

  • Malo morgen o moralu u ovoj zemlji !!!A nije vam neugdno ovo objaviti,,,toliko o tom da uredno obavljate posao,ovo nisu nove firme vjer,ni novi radnici,ovo se radi godinama,jadni narod radi dzaba i bez ikakvih prava !!!Sramota !

  • NAJPRIJA TIM ŠEFOVIMA POREZNIH UPRAVA PROVJERITI IMOVINSKO STANJE I DA DOKAŽU PORIJEKLO SVOG BOGATSVA A ONDA NJIHOVI INSPEKTORI BOGATI SU TOLIKO KODA IM JE ČUKUN DEDA IMAAO RUDNIK ZLATA

  • Sta je korist sto to pisete( valjda morate zbog novina nesto pisat) ako nesmijete objavit koje su to firme ( vjerovatno su neke sitne firme kao fol da se nesto radi). Da inspekcija ode samo u Medjugorje koliko ih radi bez prijave mogla bi penzije djelit normalno ( ali svi valjda znamo kako se to radi). Mozda bi bolje bilo da nepisete o tome samo jadnu sicu zavaravate!

  • Provjerite najprije sve javne ustanove pa ce te vidjeti jada i necete morati ici kod privatnika koji vise od pola svoje zarade damo za NAMETE ..
    Porez , doprinosi, prijave…
    Zupanije ,opcine glavni su i prvi u krsenju svih obaveza pocev od doprinisa , poreza, rada na crno
    A vi PRAVITE RED…ZASTO NE IDETE OD POCETKA????

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.