Popularnost ”najsigurnije” chat aplikacije u porastu

Iako su mainstream chat aplikacije poput Vibera i Facebooka uvele end-to-end enkripciju koja dodatno osigurava privatnost korisnika, tržište programa za razmjenu informacija uvijek nudi nove proizvode.

Najglasnija nova chat aplikacija, čiji tvorci tvrde da je najsigurnija za Android i iOS pametne telefone, ali i druge uređaje, zove se Signal Private Messenger. Ako je suditi prema tvrdnjama tvoraca, riječ je o najboljoj aplikaciji koja korisnicima dopušta uvid u kod kako bi se uvjerili u zaštićenost svojih poruka.

Ono što je zanimljivo u vezi sa Signalom, iza kojeg stoji kompanija Open Whisper Systems, je činjenica da je preuzimanje aplikacije sa GooglePlaya i AppStore poraslo za 400 posto nakon američkih predsjedničkih izbora na kojima je pobijedio Donald Trump, piše Zimo.co.

Prvobitna popularnost aplikacije porasla je nakon što ju je pohvalio bivši zaposlenik američke CIA-e i NSA, Edward Snowden, poznat po otkrivanju tajnih vladinih programa za praćenje građana. Signal sada koristi nekoliko milijuna vlasnika Android i iOS uređaja.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.