Popis najpopularnijih emojija, pogledajte koji se najviše koristi u BiH

Nakon što su stekli svoju popularnost tijekom prošlog desetljeća, emojiji su mnogima postali svakodnevni dio komunikacije.

Emojiji porukama i objavama na internetu daju dodatni kontekst, ali i prikazuju emocije. Neki ih, stoga, koriste i više od ”pravih” poruka, dok neki od njih bježe kao ”vrag od tamjana” jer su im pak previše djetinjasti.

Kako bi otkrili koji su najpopularniji emojiji u raznim regijama i zemljama, Crossword-Solver, inače internetski alat za pretraživanje riječi, analizirao je čak devet milijuna tweetova. Rezultati, naime, i nisu toliko začuđujući, pa je tako najpopularniji emoji na svijetu onaj koji plače od smijeha (😂), dok drugo mjesto zauzima crveno srce (❤️).

Zapravo, crveno srce najpopularniji je emoji u 18 zemalja Europe, pa tako i u BiH. Drugo mjesto u Europi zauzima lice koje plače od smijeha, a zanimljiva je činjenica da 17 zemalja najviše voli koristiti svoju nacionalnu zastavu kao emoji. Osim, doduše, Poljske, u kojoj je najpopularniji emoji zastava Ukrajine (podaci su analizirani tik nakon početka Ruske invazije na Ukrajinu), piše Bug.hr.

U SAD-u nema toliko ”ljubavi” kao u Europi, pa je kod njih ipak najpopularnije lice koje plače od smijeha, dok je na drugom mjestu Wordleov zeleni kvadratić (🟩). Međutim, Idaho najviše koristi emoji sklopljenih ruku (🙏), Wyoming voli lice sa srcima u očima (😍), dok je u New Hampshireu omiljena snježna pahuljica (❄️).

Na koncu valja istaknuti da emojiji ipak nisu univerzalni jezik. To, naime, dokazuje činjenica da u Kini emoji pljeskanja (👏) označava ”vođenje ljubavi”, dok se palac gore (👍) u Grčkoj smatra uvredljivim.

Više podataka dostupno je na službenoj stranici Crossword-Solvera.

 

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.