Pop se u Ateni derao na papu Franju: Ti si heretik

Stariji pravoslavni svećenik u Ateni je vikao na papu Franju dok je ulazio u pravoslavni hram.

Papa, ti si heretik, vikao je.

Na snimci se vidi kako muškarac duge bijele brade, koji je bio odjeven u crni ogrtač i crni šešir, izvikuje riječi na grčkom ispred zgrade, prije nego što ga je policija odvela.

Svjedoci su rekli da je vikao dovoljno glasno da papa čuje metež. Činilo se da je muškarac pao dok su ga odvodili, a policija ga je podigla.

Papa na otoku izbjeglica: Ne eksploatirajte migrante u političke svrhe

(www.jabuka.tv)

27 komentara

 • Možda drugi pape ali ovaj sigurno nije jeretik, jer je odredio da nam Srbi postavljaju svece. Još samo mora zabranit hostije i biće sve po Dušanovu zakoniku. 😆

   • Ma kakvi ste to vi vjernici-katolici.
    Katolicka crkva je zssnovana na dogmi tj.bezpogovornog pokoravanju.
    Jedna od dogmi je i ” nepogredivost Pape”
    E sad , ne mozete uzeti ono sto vam odhovara a odbaciti ono drugo.
    Ni meni se njegovi stavovi vise puta ne svidjaju,ali treba shvatiti izmedju ostaligda je Franjo svecenik latinskoamerickog tipa, vise socijalno osjetljivog za razliku od sjeverno americkih ili europejskih koji su vise privrzeni krupnom kapitalu.
    A tko zna jos i cije interese sorovodi.
    Pa nije se Razinger bez rszloga povukao.

     • Značenje toga se tiče i odnosi zapravo na odijeljenu, tzv. “Starokatoličku crkvu”, koja je, onako, prilično “narodnjačka”, gdje nema primjerice svećeničke obveze celibata, gdje si laici sami izabiraju po slobodnoj volji učiteljstvo odnosno autoritet koji im odgovara, biskupe itd.. Katolika se to ne tiče, niti se na njih odnosi, jer imaju redovito učiteljstvo.

 • @Borak1: Vala nije pop daleko od istine. Bar kad je o ovom papi rijec. Papa nema sta iznositi svoje stavove vec Nauk Crkve. Ali on ga je iskrivio do nepreoznatljivosti. I nije papa nepogresiv u caskanju s novinarima i mahalanju po svijetu, vec kada iznosi i zastupa Istine vjere. Sluzbeno. A nije odavno bilo tog cina. Zadnja je dogma o Uznesenju Bogorodice. Tako da ne lupaj gluposti. Nikoga ne zanima odakle je ko, pa ni papa, vec da ispuni misiju za koju je zaduzen. Ovaj papa, nikakav teolog, nikakav mislilac je uzurpirao to blagoslovljeno mjesto Rimskog Prvosvecenika. I doveo Crkvu do zida. Ne treba KC izvanjski neprijatelj pored ovakvog pape.

 • Kad god imam dilemu o nekom sjetim se one: PO PLODOVIMA ĆETE IH PREPOZNATI. E sad, svak ima svoju glavu i svoje viđenje i svoja očekivanja, pa nek misli što hoće. Dobro je moliti Boga da nam da dar razlučivanja, mi ni svjesni nismo koliko nam je darova na raspolaganju ali ih ne koristimo.

 • Hajde sad ti pismeni objqsni po čemu je to ovaj papa heretik? Objasni gdje piše da ne iznosi svoje stavove? Naravno kao vodeći čovjek u crkvi ima pravo na svoje stavove i to kako. Ili si ti jedan od onih koji vjeru kroji po svomu ” preko leševa do cilja”, ti i kapitalisti kojima ne odgovara papa. Ali znaš i da u Bibliji piše da će prije slon kroz ušicu igle nego bogatsš u kraljevstvo nebesko. Papa se ne ulizuje bogatima, niti kapitalu, ni ” moćnicim”, pa ne valja. Ma da.

  • Ono što papa radi, čini i govori, nisu “stavovi i (neobvezujuća) mišljenja”, već je to katolički nauk, i to onaj najkatoličkiji mogući. Odnos prema papi, a na žalost se to odnosni danas i na katolike, upravo lijepo i pokazuje stanje crkvenosti u nekome društvu. Papa je temelj, mjerilo i odrednica Katoličke crkve. “Katoličko, crkveno” znači “opće, zajedničko, ukupno, cijelo”, a papa je tomu upravo temelj.

   Nije tu zapravo posrijedi neka “socijalna dimenzija crkvena nauka”, što se u tom kontekstu često pominje, upravo u klerikalnim redovima, ali što nerijetko služi samo kao jedan truli klerikalističan kompromis zapravo spram pape odnosno crkve, gdje se izbjegava suočiti sa stvarnim stanjem, problemima i uzrocima, a čuvaju se pozicije, već, dakle, svjesno ili nesvjesno, odbijanje katoličkog nauka (sa naglaskom 2. Vatikanskoga koncila). Posrijedi je, naime, dijeljenje i odjeljivanje od crkve, otpad i narušavanje crkvena jedinstva zavodljivim načinima, a pod krinkom autoreferentne katoličke “pravovjernosti”, koja ide čak dotle da se “slobodno” odnosno “slobodarski”, tobože “katolički”, prosuđuje, pod kojekakvim zgodnim izgovorima, samoga papu, a kamo li neće nekoga tamo nebitnog, usputnog i usporednoga bližnjega, suseljana ili zadrugara u konzervativnijim sredinama.

 • Novinari kanite se debilizma ulje je 3.50 marke ej ljudi gladuju uzimaji po jedan kropmpir luk jabuku. Ajde malo novinari udarite po političarima i borite se za pravdu. Zato ste valjda i završili škole da istjerate istinu i pomažete narodu

 • Neka vidi bizantinca iz prve ruke, treba se tako i sa “migrantima” pobliže upoznat a ne samo ispred kamera pa će onda dobiti jasniju sliku.

 • Mislim da papa nema pojma šta su “turci” a oni koji ga savjetuju to rade iz nekih svojih interesa.
  Međutim, više me brine po kojoj je osnovi u Mostar došao biskup “miješanog” pedigrea koji je odrastao na području miješanja triju vjera i nacija, iz obitelji koje slave “slavu”, da ne nabrajam dalje jer će mi obrisati komentar…
  Čemu to ako smo mi u njegovoj biskupiji gotovo pa homogeni i po vjeri i po nacionalnosti? Zar ne bi tu sklonost katoličkoj crkvi i pripadnost svome narodu trebalo očuvati onako kako su to biskupi ovdje desetljećima radili? (nevezano za spor oko župa)

  • Biskup dođe po apostolskoj osnovi. Narodna pripadnost, desetljeća i sklonosti, manje ili više sve homogeno, pri tom ne određuju osnovanost apostolskoga dolaska.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.