Ponovno odgođeno ročište Dodiku

Početak suđenja predsjedniku RS-a Milordu Dodiku i vršitelju dužnosti direktora Službenog glasnika RS Milošu Lukiću odgođen je danas u Sudu BiH nakon što je odbijen zahtjev odvjetničkog tima obrane da ovaj predmet bude prebačen u nadležni sud u Banja Luci.

Obrana je zatražila odgodu početka suđenja radi ulaganja žalbe Apelacijskom vijeću Suda BiH koju je sudac Mirsad Strika odobrio.

Dodika su pred Sudom BiH došli podržati brojni službenici iz Republike Sprske, uključujući članicu Predsjedništva BiH Željku Cvijanović kao i premijera RS Radovana Viškovića, ali i delegacije, Boračke organizacije, Savezi logoraša RS-a i brojni drugi.

Taj smrad Schmidt i kreten Murphy smišljaju kako da zagorčaju život BiH. Oni sad sjede u nepostojećem Vijeću za provedbu mira i donose neke komunikeje. U RS to nitko ne koristi niti čita, a ako koristi to je za WC.

Ti ljudi su izvan sustava, oni skrnave sve ovo. Nemoj da netko misli da je naš dolazak u sud priznanje ovog neustavnog procesa i kolonijalnog ponašanja Schmidta i Murphyja koji misle da će na taj način uraditi ono što žele uraditi, naveo je Dodik pred Sudom BiH.

Inače, prvo ročište održano je 16. listopada, kada su obojica optuženika izjasnili da nisu krivi i da ne razumiju optužnicu.

Podsjetimo, optužnicu protiv Dodika i Lukića Tužiteljstvo BiH podignulo je na temelju izmjena kaznenog zakona BiH što ih je 1. srpnja nametnuo Schmidt i po kojima je nepoštivanje i neprovođenje njegovih odluka postalo kaznenim djelom za koje se može dobiti od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Dodik rekao da ne razumije optužnicu i nije želio ustati

(www.jabuka.tv | Foto: Armin Durgut / Pixsell)

3 komentara

  • Sprdacina od Suda BiH i od Drzave. Dodik se sprda sa njima. Pokazuje svakim danom da je drzava nemoćna da ga sudi. Pokazao im je da je Sud BiH pod političkim pritiscima bosnjaka i MZ- ce.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.