Ponovno objavljeni tekstovi s izmišljenim izjavama ministra Bevande

Na društvenim mrežama ponovno su objavljeni tekstovi s izmišljenim izjavama zamjenika predsjedatelja Vijeća ministara i ministra financija i trezora BiH Vjekoslava Bevande koji navodno poziva na trgovinu kripto valutama.

Ovaj slučaj je zbog toga i prije mjesec bio prijavljen nadležnim policijskim agencijama u Bosni i Hercegovini.

S obzirom na to da su se pojavili novi tekstovi sa istim temama i navodnim pozivima ministra Bevande upućenih građanima, ponovno je danas podnesena prijava Državnoj agenciji za istrage i zaštitu (SIPA) i Obavještajno-sigurnosnoj agenciji (OSA) da izvrše potrebne provjere.

Obavještavamo javnost da je riječ o izmišljenim, ali i plaćenim tekstovima, zbog čega u Ministarstvu financija i trezora BiH očekujemo da će policijske agencije ovoga puta poduzeti sve zakonom predviđene mjere u zaštiti građana od prevare, kao i ministra Bevande i institucije koju predstavlja, navode iz Ministarstva.

U dopisima koji su danas upućeni navedenim sigurnosnim agencijama zahtijeva se da se provjere linkovi i stranice na kojima se pojavljuju tekstovi gdje ministar Bevanda poziva građane da upišu osobne podatke i brojeve kreditnih kartica i uplate određene sume novca zbog višestruke zarade.

Bevandin lik zloupotrijebljen na internetu, slučaj prijavljen SIPA-i i OSA-i

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.