Ponos Hercegovine stigao kući: 20.000 ljudi na koncertu dobrodošlice u Međugorju

Ponos Hercegovine, pobjednik ovogodišnjeg US Opena Marin Čilić je stigao u Međugorje gdje je dočekan s ovacijama.

Moto klub Brotnjo iz Čitluka organizirao je veliku povorku motocikala iz svih hercegovačkih moto klubova koji su bili prethodnica Čiliću. Uz glavnu međugorsku ulicu dočekalo ga je nekoliko stotina oduševljenih navijača, stranih turista i veliki broj stranih i domaćih medija.

Pobjednik US Opena stigao je u starom džipu bez krova i mahao je okupljenom mnoštvu.

Čilića je dočekao predsjedavajući vijeća ministara Vjekoslav Bevanda. Ispred crkve svetoga Jakova, fra Marinko Šakota je dočekao slavnog tenisača koji trenutno nazoči molitvi i svetoj misi, na kojoj će čitati poslanice.

Na veličanstveni koncert koji je od održan na prostranom parkingu na Ćorkovu Docu u Međugorju u čast Marina Čilića, odnosno njegovog osvajanje US Opena, pristigli su deseci tisuća Marinovih štovatelja.

Organizatori su uoči dočeka predvidjeli da bi se moglo okupiti oko 20 000 ljudi, a premda je teško procijeniti pravu brojku onih koji su večeras s Marinom proslavili titulu organizatori ističu da je koncertu i proslavi nazočilo preko 20 000 ljudi.

Naravno najviše obožavatelja bilo je iz Hercegovine, ali veliki broj stigao ih je iz Bosne, Dalmacije i cijele Republike Hrvatske.

”Naravno da smo došli slaviti s Marinom titulu, a zar ima boljeg mjesta za proslavu od njegovog rodnog Međugorja. Za ovakvu proslavu vrijedilo je doći iz Splita i provesti dan ovdje. Ovo može samo Hercegovina”, rekao je za Bljesak.info Marinov obožavatelj iz Splita.

Za Marina su posebno na ovaj doček stigli Mate Bulić, Marko Perković Thompson, Tiho Orlić, Jole i mnoge druge poznate estradne zvijezde, koje su do dugo u noć proslavljale titulu kojom se okitio Marin, ali i cijela Hercegovina.

marin_cilic_medjugorje_1

marin_cilic_medjugorje_2

marin_cilic_medjugorje_3

marin_cilic_medjugorje_4

marin_cilic_medjugorje_5

marin_cilic_medjugorje_6

marin_cilic_medjugorje_7

marin_cilic_medjugorje_8

marin_cilic_medjugorje_9

marin_cilic_medjugorje_10

marin_cilic_medjugorje_11

marin_cilic_medjugorje_12

marin_cilic_medjugorje_13

marin_cilic_medjugorje_14

(Bljesak.info | Foto: Željko Šteger i Vlatko Mikulić)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.