“Pomozimo zajedno”: U ponedjeljak humanitarna izložba u Mostaru

U organizaciji Humanitarne udruge “Fra Mladen Hrkać” iz Zagreba i predstavništva Udruge u Širokom Brijegu, uz suorganizaciju Matice hrvatske Mostar, u ponedjeljak, 5. ožujka u 19 sati, u Galeriji kraljice Katarine u Hrvatskome domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru, bit će otvorena humanitarna putujuća izložba “Pomozimo zajedno!“.

To je prva u nizu putujućih izložbi koja se provodi u partnerstvu s Hrvatskom maticom iseljenika i Maticom hrvatskom te njezinim ograncima diljem BiH i Hrvatske. Na njoj će biti izložena umjetnička djela koja su humanitarnoj udruzi “Fra Mladen Hrkać” donirali akademski kipari i slikari i umjetnici-amateri.

Izložba će u Bosni i Hercegovini proputovati kroz više mjesta: Mostar, Široki Brijeg, Grude, Livno, Tomislavgrad, Bugojno, Čapljinu, Stolac, Ljubuški, Čitluk, Vitez, Žepče, Sarajevo i Orašje te kroz 20 gradova u Republici Hrvatskoj, i to s ciljem upoznavanja širega stanovništva s Projektom izgradnje objekta “Dom fra Mladen Hrkać” za smještaj osoba na liječenju daleko od doma – u Zagrebu.

Pokrovitelji izložbe “Pomozimo zajedno!” su: Vlada Republike Hrvatske i Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske, JP Hrvatske telekomunikacije Mostar d.d. i JP Elektroprivreda HZHB Mostar d.d.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.