Pomno se prati nova varijanta koronavirusa

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) i američke zdravstvene vlasti priopćile su u petak da pomno prate novu inačicu virusa covida-19, premda su “još nepoznate moguće posljedice brojnih mutacija BA.2.86”.

WHO je odlučio svrstati novu varijantu “u skupinu varijanata pod nadzorom, zbog vrlo velikog broja (više od 30) mutacija šiljastog gena koji nosi”, piše organizacija u epidemiološkom izvješću o pandemiji covida-19 objavljenom u noći na petak.

Zbog šiljastog proteina virus izgleda kao da ima bodlje, što SARS-Cov-2 omogućuje da uđe u stanice domaćina.

Nova inačica je zasad pronađena samo u Izraelu, Danskoj i u SAD-u.

Moguće posljedice mutacija BA.2.86 zasad nisu poznate i predmet su temeljite analize, navodi organizacija, još jednom upozorivši da je važno i dalje pratiti, sekvencirati i obavještavati nadležne vlasti kako bi se dobila točna i cjelovita slika o pandemiji covida-19.

Do 13. kolovoza 2023. u svijetu je prijavljeno više od 769 milijuna potvrđenih slučajeva covida-19 i više od 6,9 umrlih. Stvarni broj zaraženih i umrlih smatra se mnogo većim jer mnogi slučajevi nisu prijavljeni, prenosi Hina.

(www.jabuka.tv)

14 komentara

  • Steta sto se neprati pomno nove varijante prevare tih instalirani politicki WEF-, WHO- i EU nasilnika i zlikovaca.
    Prestanite ljude plasiti.

  • Lako je pricat gluposti kao ti sto komentiras iznad 5 komentara.Za ovi virus ce trebati uz maske od prije nosit i maske na usima.Bit ce zabranjen razgovor jer tako se mnozi.Pokazivat ce se samo rukom pa ko se zna snac.Na sportskim takmicenjima je dozvoljeno navijacima ali uz te maske i bez pustanja glasa.Ako netko prkrsi prekida se utakmica i klub kaznjava.To su samo neki od novih pravila

  • Varijanta ovog soja novog ce imati simptome iste onim koje imaju ovi sto su se cjepili. Pa upravo se javlja u SAD, Izrael, Danska. Tamo je najveca procjepljenost bila. Ne mogu im reci da je od vakcina moraju pricati o novim sojevima i naravno opet maske i cjepiva. Sprovesti agendu do kraja. Smanjiti svjetsku populaciju za 7 milijardi. Jasno je svima da dok svi ovo mirno gledamo da ovi nece stati. Ratovi, nenormalni požari, poplave, tuča, oluje, virusi, glad, kuga itd. Ne staju ovi ludaci…Zemljotresi koji nisu uobičajeni i prirodni. Sve se desava bas sada u ovo vrijeme. Evo izgleda i svemirce nam spremaju i NLO…

    • Koja Alemka, koji Vili i Capak, šta oni imaju s nama? Živimo u drugoj državi i oni nam ne određuju ništa. Što se nas tiče nitko nas nije nagonio da se cjepimo, a to što su se neki svojevoljno cjepili, nitko im nije kriv. Trčalo se u Hrvatsku da se prikoreda dobije cjepivo i zar ti ljudi sada mogu reći da su ih Alemka, Vili ili Capak na to natjerali. Glavno da je uvijek netko drugi kriv.

  • Gledaj nebi Ja sad o tom mi smo siroki i idemo na pobjedu.Idemo u te vrapcice po tu pobjedu i uzeti ta 3 boda jeli.Gledaj nebi Ja sad o tom 1 bodu sigurno da on nebi bio dobar kao 3 jeli.Gledaj ne razmisljamo o pobjedi Veleza jer ni oni o tom ne razmisljaju.Gledaj je vruce u pravu ste.Nema na cemu hvala i vama

  • U Stolitnjaku za 2023. godinu piše da će “rieke obilovat i groznica da će se širit”, a inače je covid imenovan kao “zaduha i kašalj”, a u 2024. godine se predviđa “zbog slabog zraka prieti se srušenju plodova i ranama po čeljadi, razne nenavidnosti i svađe među poglavicam, zbog bit će ispromjenjivane vlasti država, što je najgore: to znači ljudstvu veliko zlo” pa vi koji poživite, vidite hoće li bit tako.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.