Polovici engleskih klubova dopušten povratak navijača na stadione – Jabuka.tv

Polovici engleskih klubova dopušten povratak navijača na stadione

Navijači deset engleskih prvoligaša iz Londona i Liverpoola moći će se vratiti na stadione od 2. prosinca kada bude prekinuto jednomjesečno zatvaranje kojem je cilj spriječavanje širenja COVIDa-19.

Britanska je vlada u ponedjeljak objavila da će do 4.000 gledatelja moći pratiti sportska natjecanja na otvorenom u manje rizičnim područjima Engleske.

No, regija grada Liverpoola i svih 32 gradskih četvrti Londona uz grad London spadaju u visokorizične zone i klubovi u tim područjima moći će dopustiti da na stadionu bude do 2.000 gledatelja.

Još nekoliko drugih regija u Engleskoj, poput Brightona i Southamptona također mogu primiti navijače na tribinama.

Međutim, ostalih deset nogometnih klubova iz Premier League nalaze se u područjima koja su označena kao najrizičnija i ostat će zatvorena, uključujući i Manchester odakle su dva velika kluba United i City.

Povratak je dopušten samo domaćim navijačima, koji će morati biti na određenoj udaljenost i morat će izbjegavati bliski kontakt kao što je grljenje. To također znači da se na stadione vraća i osoblje koje je osiguravalo održavanje utakmica, prenijela je Hina.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.