Poljski svećenik: Nadbiskup Hoser je slab, traži molitvu

Početkom svibnja, zbog komplikacija nakon prebolijevanja koronavirusa, nadbiskup Henryk Hoser vratio se u bolnicu, o čemu je na svojemu Facebooku izvijestio stariji biskup Varšavsko-praške biskupije.

Hoser je zbog koronavirusa po prvi puta hospitaliziran 3. travnja.

Nažalost, nadbiskup Hoser još uvijek je u bolnici, istaknuo je vlč. Henryk Zieliński, glavni urednik tjednika Idziemy, prenosi Bitno.net.

Nadbiskup Hoser još uvijek je u bolnici. Ovaj put je na gastroenterologiji, jer je nakon liječenja antibioticima i steroidima zbog teškog obolijevanja od koronavirusa (unatoč cijepljenju s jednom dozom) dobio tzv. nozokomijalne bakterije, napisao je Zieliński, koji je na svojemu Facebooku naglasio kako je razgovarao s nadbiskupom; između ostalog, i o Međugorju:

On je slab. Traži molitvu. Želio bi se vratiti u Međugorje prije 40. godišnjice početka navodnih ukazanja. Ljudski gledano, postaje sve manje moguće. Ali za Boga ništa nije nemoguće. Nadbiskup je puno učinio za ovo molitveno mjesto. Tamo ga izuzetno poštuju. Čak je i naučio hrvatski jezik za domaće ljude. Prije dvije godine sudjelovao sam u procesiji Tijelova koju je vodio u Međugorju. Vidio sam tko je on za franjevce koji čuvaju ovo mjesto i za tisuće hodočasnika koji tamo dolaze. Također je potreban nama i cijeloj poljskoj Crkvi – kao moralna referentna točka, napisao je vlč. Zieliński i zaključio:

Sjetimo ga se ovih dana u molitvi!

(www.jabuka.tv)