Policijski komesar u HNŽ-u imenovan nezakonito

Županijski sud u Mostaru uvažio je žalbu tužitelja Amira Begića, preinačio prvostupanjsku presudu i uvažio tužbeni zahtjev tužitelja, utvrdivši da je izbor policijskoga komesara HNŽ-a Ilije Lasića izvršen na nezakonit način, piše Oslobođenje.ba.

Zadovoljstvo odlukom Županijskoga suda ne kriju u Klubu Bošnjaka Skupštine HNŽ-a, koji je sve vrijeme bio uz tužitelja Begića. Predsjednik Kluba Ajman Šoše napominje da odluka u pisanom obliku još nije došla, ali da je odluka pozitivna prema saznanjima do kojih je došao kod Begićevoga odvjetnika.

”Konačno su potvrđene naše tvrdnje da je Lasićevo imenovanje bilo nezakonito. Na ovaj način stvaraju se preduvjeti da se stanje u MUP-u HNŽ-a dovede u zakonski okvir. Putem medija nam se nakon prve presude imputiralo da smo sve pokrenuli zbog nacionalnosti, a sad je jasno da to nije bilo u pitanju, već zakonska procedura”, rekao je Šoše.

Klub Bošnjaka prethodno je od Lasića tražio da sam odstupi s dužnosti, a od članova Neovisnoga odbora za imenovanje da podnesu ostavke. Njima je kasnije istekao mandat, a novi odbor nije imenovan.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Gospodin Lasic je jedan castan i strucan policijski sluzbenik .
    Imala sam priliku u svom teskom razdoblju i nepravdi koje su mi nanosene nebrigom policije prvi put postenog covjeka srest.
    On nece pravit razliku nacionalnosti samo pravednosti i postenja.
    Gospodine Ilija Lasicu zelim vam zdravlje i srecu od srca.

  • Posten covjek smeta nekima da mogu radit nepravde ljudima .
    Neka se srami sami sebe ,koji postenima nedaju da po propisima rade .gospodin Lasic samo nepostenima smeta .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.