Policija zastavila vlak s migrantima koji su išli prema Bihaću, a imali namjeru ući u Hrvatsku

Pripadnici Jedinice za podršku MInistarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije dočekali su u mjestu Bosanska Otoka kod Bosanske Krupe, pola sata prije ponoći, Talgo vlak s grupom od 130 migranata koja je u poslijepodnevnim satima krenula iz Sarajeva prema Bihaću.

Specijalci su u ovom naselju nakon što je voz stao na stanici blokirali Talgo voz i migrantima onemogućili nastavak vožnje do Bihaća.

Zaustavljanje migranata u Otoci tek je prvi korak u akciji koja će trajati cijelu noć. Policajci su praktično “živi štit” da migranti ne prođu dalje na područje Unsko-sanske županije s obzirom da je na razini Županije donesena odluka o maksimalnom broju kapaciteta za migrante u USŽ, a taj broj je odavno premašen, kazao je za Klix.ba dobro upućen policijski izvor.

“Presretanje” voza na granici USŽ nakon što iz Blatne, posljednjeg naselja u entitetu Republika Srpska, uslijedilo je nakon što je došao u Bosansku Otoku, veliku mjesnu zajednicu Bosanske Krupe. To je postala uobičajena višemjesečna aktivnost krajiških specijalaca.

Noć će biti neizvjesna, kako nam je reka ovaj izvor. Migranti će pokušavati pod okriljem noći, pješice, angažirajući motorna vozila i na druge načine proći policijske patrole.

Njihov cilj je samo jedan – da se preko pograničnog područja Bihaća na bilo koji način dokopaju područja Hrvatske odnosno Europske unije.

Kako smo već izvijestili Talgo vlak je oko 17 sati krenuo iz Sarajeva, a nakon toga se prethodno 21 sat zaustavio na željezničkoj stanici u Banjoj Luci, a migrantima nije bilo dozvoljeno da napuštaju stanicu. Prostor su osiguravali pripadnici MUP-a Republike Srpske.

Skupini migranata se u Banjoj Luci priključilo još njih deset.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.