Policija u Mostaru uhitila dvoje krijumčara oružjem

U nedjelju 3. studenog, oko 19:15 sati, policijski službenici Sektora kriminalisitče policije MUP-a HNŽ, PS Mostar Centar i PS Mostar Sjever su, po naredbi Općinskog suda Mostar, a zbog sumnje u međunarodnu trgovinu vatrenim oružjem, izvršili pretres kuće u naselju Vrapčići Mostar korisnika A.V. (1979).

Pretresom su pronađene dvije automatske puške, jedan pištolj, veća količina streljiva za pištolj, nn biljna tvar koja asocira na marihuanu, praškasta tvar koja asocira na heroin, jedan mobitel sa sim karticom.

Navedeno je uz potvrdu izuzeto od A.V, dok je od nizozemske državljanke L.L. (1980) izuzet jedan mobitel sa sim karticom.

Isti su lišeni slobode, a o svemu je upoznat nadležni tužitelj. U tijeku je kriminalistička obrada.

Za vikend 28 prometnih nesreća u HNŽ-u

Iz oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području HNŽ-a registrirano je 15 prijava od čega na području Mostara osam, na području Čapljine tri, na području Prozor-Rame dvije, na području Čitluka i Neuma po jedna.

Registrirano je devet prekršaja iz oblasti javnog reda i mira,od čega području Mostara pet, na području Jablanice dvije, na području Stoca i Konjica po jedna.

Zabilježeno je 28 prometnih nesreća od čegana području Mostara 10, na području Stoca šest, na području Jablanice pet, na području Konjica četiri, na području Čapljine dvije i na području Čitluka jedna. Četiri su osobe zadobile ozlijede neutvrđenog stupnja, četiri osobe lakše tjelesne ozlijede, navodi se u dnevnom izvješću MUP-a HNŽ.

(www.jabuka.tv)