Policija u HNŽ-u bogatija za tri patrolna motocikla

Ministar unutarnjih poslova Hercegovačko-neretvanske županije (MUP HNŽ) Slađan Bevanda uručio je u srijedu u Mostaru tri nova patrolna motocikla policijskim upravama Mostar, Konjic i Čapljina.

Riječ je o profesionalnim policijskim motociklima velike snage kakvi se voze u svim ozbiljnim policijama u Europi i svijetu. Mislim da smo dobili vrhunske strojeve koji su trebali biti isporučeni još i ranije, ali zbog pandemije koronavirusa to se nije moglo realizirati, istaknuo je tom prigodom Bevanda.

Podsjetio je da je županijski MUP prošle godine nabavio i tri skutera za navedene policijske uprave.

Skuteri se koriste u Konjicu, Neumu i Mostaru, dok će se ovi motocikli koristiti najviše na magistralnim cestama i sasvim sigurno doprinijet će i podići sigurnost prometa na višu razinu, kazao je Bevanda.

Cijena jednog motocikla bile je oko 30.000 maraka s porezom.

Oprema je skupa, ova tri motocikla koštaju oko 90.000 maraka, ali policiji će značiti zaista mnogo. Policiju nastojimo opremiti što je moguće bolje, kvalitetnije i više. Iz godine u godinu slika naše policije se mijenja i ona doista postaje moderno i kvalitetno opremljena te respektabilna policijska snaga, istaknuo je Bevanda.

Potrebu za ovim motociklima iskazale su postaje za sigurnost prometa iz policijskih uprava Mostar, Konjic i Čapljina, a odabir tipa, marke i modela motora, kazao je Bevanda, uradilo je povjerenstvo za javne nabavke koje je bilo formirano za obavljanje tog posla.

Policajac prometne policije Čapljina Mario Kuzman kazao je kako je velika razlika između novih motora i onih koje je policija do sada koristila.

Prethodni motori koje smo koristili bili su stari oko 20 godina i izgubili su svojstva i funkcije za vožnju i korištenje. Osim po izgledu, motori koje smo danas dobili dobri su i po kubikaži, opremi za obavljanje službi i po svim ostalim specifikacijama, naveo je Kuzman.

Istaknuo je kako će se nova prijevozna sredstva najviše koristiti u ljetnoj sezoni za obilazak policijskih trasa te će prometnim policajcima u vrijeme ljetnih gužvi omogućavati brži dolazak na mjesto prometnih nesreća, kao i za pratnju VIP osoba.

(Fena)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.