Policija se javno ispričala jer je kao lopova predstavila – policajca

MUP Hercegbosanske županije (HBŽ) u utorak se priopćenjem za javnost javno ispričao osobi prikazanoj na nadzornoj kameri bankomata, koju su pogrešno doveli u vezu s kaznenim djelom provalne krađe.

Naime, 10. siječnja MUP Hercegbosanske županije zatražio je pomoć građana, uz zajamčenu anonimnost, da pomognu u identifikaciji nepoznate osobe s nadzorne kamere uz prikaz videa i slike, a koja se dovodila u vezu s počinjenjem kaznenoga djela teške krađe iz obiteljske kuće u Livnu.

Tijekom te provale izvršene u kolovozu prošle godine u Livnu, otuđen je obiteljski zlatni i srebrni nakit u vrijednosti cca 200.000 KM s bankovnim karticama, s tim da je s tom objavom za identifikaciju počinitelja ponuđena novčana nagrada u iznosu od 3 000 KM.

Međutim, na osnovi snimke pribavljene naredbom Općinskoga suda Livno, dostavljenoj iz Raiffeisen banke u Širokom Brijegu, gdje je s njihovoga bankomata ukradenom karticom podizan novac u dva navrata, pogreškom je prikazana sasvim druga osoba od one koja je počinila to kazneno djelo.

U opravdanju svojih postupaka, MUP Hercegbosanske županije navodi da su do pogrešne objave dovedeni uslijed vremenskoga odstupanja od jednoga sata i 20 minuta, iz razloga što video nadzorni sustav nije povezan s bankarskim transakcijskim sustavom.

Iz MUP-a su također naveli kako intenzivno rade na identifikaciji počinitelja te da će, u slučaju da nepoznata osoba ne bude identificirana na drugi način, ponovno zatražiti pomoć građana.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: