Policija RS: Spremaju se neredi

Iz Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske apelirali su na organizatore da otkažu za sutra najavljene javne skupove u Banja Luci.

Povodom sutrašnjeg skupa grupe Pravda za Davida, a koji, kako dodaju, nije prijavljen policiji u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju Republike Srpske, ali i povodom drugih skupova, iz policije RS-a naglašavaju da će poduzeti sve mjere i radnje kako bi spriječili svako ugrožavanje i narušavanje sigurnosti građana.

Ministarstvo raspolaže informacijama da se organizira dolazak određenih grupa u Banja Luku s ciljem da izazovu incidente, koji bi podrazumijevali narušavanje javnog reda i mira, međusobne fizičke sukobe i sukobe s policijom, tvrdi se u priopćenju MUPRS-a.

S obzirom na navedeno, bit će, navode, povećano prisustvo policijskih službenika na ulicama, koji će vršiti pojačane kontrole osoba i vozila.

Apeliramo na sve građane za razumijevanje i strpljenje zbog eventualnih zastoja koji bi nastali prilikom pojačanih kontrola, da poštuju naređenja policijskih službenika i da surađuju s policijom, navodi se u priopćenju.

Također, s ciljem održavanja javnog reda i mira i sprečavanja mogućih incidenata, apeliraju na sve organizatore da otkažu skupove najavljene za sutra.

MUPRS još jednom poziva građane da se suzdrže od ponašanja kojima bi se ugrozila sigurnost građana tog bh. entiteta i njihova imovina, te da poštuju zakonske propise.

Eventualni prestupnici će biti identificirani i uklonjeni u skladu sa zakonom, dodaju iz policije RS-a.

Novi obrat u slučaju ubijenog Davida, uhićen patolog koji je radio obdukciju

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • Tuzno da neki pojedinci i stranke zele profitirati na muckoj smrti ubistvu mladog covjeka. Zasto se sve ovo desava samo par dana prije izbora. Kome ovo odgovara…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.