Policija otkrila detalje brutalnog maskra u Zagrebu

U Policijskoj upravi zagrebačkoj održana je izvanredna konferencija za novinare vezano za šesterostruko ubojstvo na Kajzerici.

Ponovljena je informacija da je sinoć u 21:30 OKC PU zagrebačke zaprimio nekoliko dojava da je u Cimermanovoj ulici došlo do uporabe vatrenog oružja. Na mjestu događaja pronađeno je šest mrtvih osoba od kojih dva muškarca, tri žene i jedno dijete. Nakon prikupljenih osnovnih saznanja i obavijesti policija je došla do podataka da bi se jedna osoba mogla bi dovesti u vezu s počinjenjem djela, piše HRT.

Ta osoba je za sada povezana s jednom od žrtava na način da imaju zajedničko dijete koje je također pronađeno na mjestu događaja i koje je odvedeno u odgovarajuću ustanovu, ne možemo reći koju. Zbrinuta je, rekao je Marko Rašić, načelnik PU zagrebačke.

Pokrenuta je potraga za osobom. Oko 3:30 na području Brezovice locirano je osobno vozilo i počinitelj koji se nakon poziva na predaju nije predao policiji nego je izvršio samoubojstvo.

U tijeku je daljnje kriminalističko istraživanje događaja, dok je na mjestu samoubojstva očevid obavljen.

Motiv za sada nismo utvrdili, dodao je. Policija, kaže, nije imala nikakve ranije dojave vezano za prijetnje i obiteljsko nasilje od strane počinitelja prema žrtvi, odnosno obitelji.

Počinitelj nije evidentiran za počinjenje kaznenih djela, izuzev što je evidentiran 2016. godine za počinjenje jednog prekršaja iz domene remećenja javnog reda i mira na području Trešnjevke, otkrio je Rašić odgovarajući na pitanja novinara.

Upitan ima li policija saznanja jesu li sve žrtve živjele u kući u kojoj su ubojstva počinjena, Rašić odgovara:

Prema dosadašnjem istraživanju, radi se o obitelji i jednoj osobi, žrtvi, mlađoj muškoj osobi za koju ćemo utvrditi po kojem osnovu se ona zatekla u toj obitelji.

Stravična noć u Zagrebu: Ubio šestero ljudi pa pobjegao

Na mjestu počinjenja samoubojstva pronađeno je vatreno oružje s kojim je samoubojstvo izvršeno, a koje je počinitelj posjedovao ilegalno. Nakon što ga je policija locirala u Brezovici, pozvali su ga na predaju, nakon čega je počinitelj izašao iz vozila i u neposrednoj blizini izvršio samoubojstvo.

Od 2017. godine počinitelj je imao prebivalište tamo gdje i žrtve, u Cimermanovoj ulici. Policija potvrđuje i da je počinitelj rođen u Vukovaru 1983. godine. Informacijama da je bolovao od PTSP-a policija ne raspolaže.

Rašić se osvrnuo i na informaciju da je počinitelj radio kao taksist u Zagrebu.

Možemo potvrditi da se bavio taksi prijevozom, istaknuto je.

Okolnosti zločina se još uvijek istražuju.

(www.jabuka.tv)