Policija na području HNŽ-a evidentirala tri slučaja konzumacije marihuane

U četvrtak 8. studenog policijski djelatnici MUP-a HNŽ-a evidentirali su tri slučaja konzumacije marihuane na području HNŽ-a. Jedan slučaj zabilježn je na području Mostara, dok su dva zabilježena na području Konjica.

Najprije su službenici Sektora kriminalističke policije, Odjela za posebne namjene, oko 13 sati zatekli u Crnoj ulici u Mostaru N.K. (2000) iz Kluti Livča, općina Mostar, od kojega su izuzeli jedno pakiranje od prozirne pvc vrećice sa sadržajem nn zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Nad istim je urađena kriminalistička obrada zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio KD “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga”. O svemu je upoznat nadležni tužitelj.

Potom oko 19:55 sati, patrola policije PS Konjic je na Trgu državnosti u Konjicu prekontrolirala F.M. (1998) iz Konjica koji je tom prilikom patroli predao smotuljak sa zeljastom tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Isti je lišen slobode, te je nad njim urađena kriminalistička obrada, a o svemu je upoznat nadležni tužitelj.

Na poslijetku oko 20:40 sati, patrola policije PS Konjic je u ugostiteljskom objektu u ul. M. Tita u Konjicu, izvršila legitimiranje osobe A.Š. (1980) iz Jablanice, koji je patroli dragovoljno predao jednu pvc vrećicu sa sadržajem zeljaste tvari koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu.

Isti je lišen slobode, te ja nad njim urađena kriminalistička obrada, a o svemu je upoznat nadležni tužitelj.

Od ostalih događaja izdvajamo kako je u oblasti sprečavanja i otkrivanja kriminaliteta, na području HNŽ-a registrirano 8 prijava; na području Čapljine 3, na području Konjica 3 i na području Mostara 2.

Na području HNŽ-a zabilježeno je i  5 prometnih nezgoda, od čega na području Mostara četiri i na području Čapljine jedna. Jedna je osoba zadobila lakše tjelesne ozlijede.

Iz oblasti javnog reda i mira registrirana su 3 prekršaja od čega na području Mostara dva i na području Čitluka jedan, stoji u dnevnom izvještaju MUP-a HNŽ-a.

(www.jabuka.tv)