Policajci ga pustili pijanog na autocestu, a on vozio suprotnim smjerom, zbog čega je dvoje poginulo

Stravična prometna nesreća koja se dogodila 1. rujna u kojoj je vozač K. J. krećući se u suprotnom pravcu na autoputu Zenica – Sarajevo kod Kaknja i izazvao nesreću u kojoj su poginuli on i glazbenik Alen Omerbašić dobila je šokantan zaplet.

Zbog ove nesreće policajci iz Kaknja Amir Grahić i Edin Habibović su suspendirani su jer su te noći kroz naplatne kućice pustili vozača K. J. koji je bio u pijanom stanju.

Naime, kako saznaje Avaz, sad već suspendirani policajci zaustavili su vozača K. J. Iako je bio vidno pijan policajci su ga propustili. Međutim, tu nije kraj njihove traljavosti koja je na kraju koštala dva života.

Nakon što su pustili K. J. on je došao do naplatnih kućica na autocestu, međutim, bio je pod tolikim utjecajm alkohola da nije mogao sam uzeti karticu. To su za njega uradili policajci iz Kaknja, Grahić i Habibović! Jedan od njih je, kako doznaje Avaz, prišao rampi, uzeo karticu i dao je K. J. koji je onda nastavio vožnju na autocesta – ali u suprotnom smijeru.

Ova šokantna saznanja potvrdio je Semir Šut, ravnatelj Ministarstva unutarnjih poslova ZDŽ.

Dva policijska službenika iz Kaknja su supendirana zbog ozbiljnih sumnji u propuste tijekom rada u noći kada se dogodila prometna nesreća, kazao je Šut.

Policajci su ranije, desetak metara od rampe, gdje je inače često pozicionirana patrola i gdje se vrši kontrola vozača i vozila koji ulaze na A1, zaustavili vozača Škode i razgovarali s njim.

Prosto je nemoguće da nisu primijetili da je mrtav pijan i da ga nisu isključili iz prometa uz obvezno oduzimanje vozila.

Nisu to uradili. U nastavku noći dogodila se stravična nesreća, oko 3 i 30 sati u mjestu Tičići. Ubrzo su se medijima proširile stravične fotografije posljedica izravnog sudara, Škode i BMW-a. Iz smrskanih vozila izvučena su tijela vozača Škode K. J. Iz Kaknja i mladog harmonikaša Alena Omerbašića koji je upravljao BMW-om.

(www.jabuka.tv)