Policajac uzimao mito od po 10 i 20 KM od prosjaka!

Policija HNŽ

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Sarajevo protiv Nijama Stupara (1982.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo – primanje dara i drugih oblika koristi.

Optužnica od 21. travnja ga tereti da je od kolovoza do prosinca 2014. godine u Sarajevu kao službena osoba zahtijevao i primio dar za sebe da u okviru ovlaštenja učini što ne bi smio učiniti i da ne učini što bi morao učiniti, potvrđeno je u Županijskom tužiteljstvu.

Kako se u optužnici navodi, Stupar je u spomenutom razdoblju u svojstvu službene osobe – policijskog službenika MUP ŽS-a – PU Stari Grad, više puta osobno od S. B., koja se bavi prosjačenjem, zahtijevao i primao novac od 10 do 20 KM kako prema njoj ne bi preduzimao zakonske mjere i radnje, a što je, u skladu s ovlastima, bio obavezan učiniti, prenosi Bljesak.info

U optužnici se, nadalje, navodi da je Stupar poslao više SMS-poruka S. B., između ostalih, i s brojem njegovog računa u jednoj sarajevskoj sportskoj kladionici da bi S.B. na taj račun uplaćivala novac, što je ona u više navrata i učinila, a na koji način je oštetio S.B. za iznos novca od oko 200 KM.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.