Policajac ranjen na Markovu trgu pušten iz bolnice, no čeka ga operacija

Nakon više od mjesec dana oporavka u KBC-u Sestre Milosrdnice u Zagrebu, policajac Oskar Fiuri pušten je u ponedjeljak na kućno liječenje.

Kako doznaje portal 24sata, mora na rehabilitaciju ruke koja je prošla niz operacija. Nova ga čeka za nekoliko tjedana te će oporavak biti dug.

Podsjetimo, u Fiurija je 12. listopada poslije 8 sati pucao 22-godišnji Danijel Bezuk iz Kutine.

Došao je na Markov trg naoružan revolverom i kalašnjikovom te se prvo okomio na policajca koji je čuvao ulaz u zgradu Vlade. Iz blizine ga je upucao četiri puta u podlakticu, nadlakticu i tijelo. Tri su metka prošla kroz Fiurija, a jedan je ostao. Njega nisu vadili jer ga nije ugrožavao, a operacija bi samo mogla zakomplicirati stvari. Bezuk je tada pobjegao, no ubrzo si je presudio. Njegovo tijelo na Tuškancu su našli policajci.

Sam policajac tada se javio i poslao poruku svim građanima.

Za Vas mogu reći da sam ozlijeđen i u boli, ali isto tako borac koji se nikada neće predati pogotovo zbog obitelji i ljudi do kojih mi je stalo. Psihički sam također stabilan unatoč hororu koji sam prošao, a sve širitelje mržnje s psihopatološkim razmišljanjima i opravdavačima ovakvog sumanutog čina pozivam da zamisle istu ovu tragediju gdje je žrtva netko koga vole, rekao je Fiuri.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.