Ljubuški: Policajac osuđen zbog uzimanja novca iz sefa

Podsjećamo, nedavno je ovaj sud presudio i policajcu Krešimiru Mikuliću (32) iz Gruda zbog kaznenog djela zlouporaba položaja ili ovlasti i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od pola godine.

Općinski sud u Ljubuškom nepravomoćnom presudom oglasio je odgovornim Martina Juriča (32) iz Ljubuškog, djelatnika MUP-a ZHŽ, zbog kaznenog djela ‘posluga u službi’, za što je zapriječena kazna zatvora od šest mjeseci do pet godina. Zbog nekih olakotnih okolnosti, on je osuđen na 4 mjeseca zatvora i još godinu zabrane obavljanja posla. Ovom krim-tehničaru se spočitavalo da je od lanjskog 1. do 31. listopada, kao ovlaštena osoba na poslovima za obradu kaznenih djela zloupotrebe opojnih droga Odjelu krim-policije PU Ljubuški iz skladišta (depoa) u kojem se čuvaju dokazi, odnosno sefa u kojem se čuva privremno oduzeti novac po naredbi Općinskog suda u Ljubuškom, neovlašteno uzeo iznos od 350 KM, 2270 kuna i 230 eura, koje je navodno planirao vratiti. No, pošlo je po zlu jer se jedan sporni proces prije završio nego što je računao. Vratio je veći dio novca, ali je već bilo prekasno. Otkriven je. Podsjećamo, nedavno je ovaj sud presudio i policajcu Krešimiru Mikuliću (32) iz Gruda zbog kaznenog djela zlouporaba položaja ili ovlasti i izrekao mu kaznu zatvora u trajanju od pola godine.

Kako je stajalo u optužnici, u vremenskom razdoblju od lipnja do kolovoza 2010. kao ovlaštena službena osoba u PU Grude, prekoračio je svoje ovlasti na način da je od ukupno 31 vozača (inače svi državljani Hrvatske) naplatio kazne za prometne prekršaje u iznosima od 30-300 kuna nakon čega im je rekao da su na taj način platili kazne za prometni prekršaj, dok je uzeti novac zadržao za sebe i na taj način pribavio imovinsku korist u ukupnom iznosu od 800 maraka.

Osim kazne zatvora, optuženom je izrečena mjera sigurnosti zabrane obavljanja dužnosti policijskog službenika za pozorno-prometnu djelatnost i sličnih dužnosti za vrijeme od jedne godine u koje se ne računa izrečena kazna zatvora, te je obvezan oduzeti iznos od 800 KM uplatiti u korist proračuna ZHŽ.

(www.vecernji.ba)
Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.